ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
24 Jun.

Μαρίνα Σάττι: «Σπίρτο και Βενζίνη» – Δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του πρώτου της album με τίτλο YENNA,

Δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του πρώτου της album με τίτλο YENNA, η Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει το βίντεο του τραγουδιού «Σπίρτο και Βενζίνη», που ξεχώρισε αμέσως και έγινε viral στα social media.

Το album YENNA αποτυπώνει το προσωπικό ύφος της Μαρίνας Σάττι, συνδυάζοντας τους πιο σύγχρονους ήχους με μουσικές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας – από το ζουρνά και το νταούλι του Βορρά, το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου, μέχρι τα γλέντια και τους χορούς της Κρήτης.

Στο τραγούδι «Σπίρτο και Βενζίνη»οι ποπ αναφορές και τα χορευτικά beats συναντούν το πατροπαράδοτο τσιφτετέλι μέσα από τον εμβληματικό στίχο των 90s«Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ»!

Το κεντρικό θέμα του music video είναι μια σύγχρονη αστική αναπαράσταση του αρχαίου εθίμου του Άη Γιάννη του Κλήδονα, που χάνεται στα βάθη του χρόνου.

Το βίντεο ξεκινάει με ένα κορίτσι που μεταφέρει τον αμφορέα με το «αμίλητο νερό». Στο σπίτι οι ανύπαντρες κοπέλες ρίχνουν μέσα στον αμφορέα τα προσωπικά τους αντικείμενα, και – σύμφωνα με το έθιμο – το ίδιο βράδυ ο Άη Γιάννης φέρνει στα όνειρα τους το πρόσωπο του άντρα που θα παντρευτούν.

Με μια γρήγορη εναλλαγή σκηνών, μεταφερόμαστε σε μια ξέφρενη γιορτή με διονυσιακή ατμόσφαιρα, μέσα από το οποίο αναβιώνει όλη η ιστορία της Ελλάδας, από τα παγανιστικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το πέρασμα πάνω από τη φωτιά σηματοδοτεί την κάθαρση και οι άνθρωποι απαλλάσσονται από το κακό.

Το στοιχείο της φωτιάς έρχεται από το παρελθόν, ενώ το στοιχείο της βενζίνης, μέσα από τις μηχανές και τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στο βίντεο,  συμπληρώνει τις urban αναφορές και εκπροσωπεί το σήμερα.

Η Μαρίνα Σάττι, πιο αισθησιακή από ποτέ, με τη χορογραφία που συνδυάζει urban, hiphop και belly dance στοιχεία, μαγνητίζει τα βλέμματα και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το official video «Σπίρτο και βενζίνη» μπήκε στο top 20 των music trends του YouTube.