ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
09 Mar.

Νέο Music Video | Måneskin – ZITTI E BUONI (ESC 2021: Italy)

Οι Måneskin κερδίζουν το φεστιβάλ του Sanremo 2021 με το “Zitti e buoni” και παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο για τη Eurovision 2021

Στον εθνικό τελικό του Sanremo Music Festival 2021 της Ιταλίας για την επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2021 νικητές αναδείχτηκαν οι Måneskin, το outsider rock συγκρότημα με το τραγούδι του“Zitti e buoni”. Η Ιταλία ως μια από τις χώρες των big-five παίρνει το εισιτήριο κατευθείαν για τον τελικό του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Tους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού υπογράφουν οι Damiano David, Ethan Torchio, Thomas Raggi, Victoria de Angelis ενώ τη σκηνοθεσία του συνοδευτικού music video ανέλαβε ο Simone Peluso.

Το κουαρτέτο που έγινε γνωστό από τη συμμετοχή του στο “X Factor Italy” του 2017 -τερματίζοντας δεύτερο- τράβηξε αμέσως την προσοχή του κοινού με τις ηλεκτρικές εμφανίσεις του και της συμμετοχής του «Zitti e buoni», στο φεστιβάλ αφήνοντας πίσω του άλλα μεγάλα ονόματα της γειτονικής χώρας όπως: Francesca Michielin & Fedez, Ermal Meta, Colapesce & Dimartino, Irama, Willie Peyote, Annalisa κ.α.

Måneskin, στα δανέζικα σημαίνει «σεληνόφωτο». Το ιταλικό rock συγκρότημα από τη Ρώμη, αποτελείται από τον frontman και τραγουδιστή Damiano David, την μπασίστρια Victoria De Angelis, τον κιθαρίστα Thomas Raggi και τον drummer Ethan Torchio.

Πηγή: soundarts.gr