ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
19 Feb.

Παντελίδης για πάντα.

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για τη μουσική. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια από μικρός και γρήγορα ανακάλυψε ότι είχε χάρισμα. Το 2012, αποφάσισε να μοιραστεί τη μουσική του με τον κόσμο και άρχισε να ανεβάζει τα τραγούδια του στο YouTube. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα βίντεο του Παντελίδη είχαν γίνει viral.

Μετά τις ραδιοφωνικές επιτυχίες «Δεν ταιριάζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι» και «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», το πρώτο του άλμπουμ «Αλκοολικές οι νύχτες» (2012), με 12 υπέροχα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους ότι ήρθε για ν’ αφήσει ιστορία. Στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Παραμυθιάζομαι» και «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν την ίδια επιτυχία. Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του – πολυπλατινένιο και αυτό – με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα». Η λαϊκή φωνή του Παντελή Παντελίδη ταξιδεύει σε παρελθοντικούς έρωτες, μέσα από 14 τραγούδια – αγάπες που άδοξα χάθηκαν και μπήκαν στη «λίστα» των απωθημένων, ενώ το τραγούδι «Είχα κάποτε μια αγάπη», η μεγαλύτερη επιτυχία του άλμπουμ ανασύρει μνήμες από την σειρά του Μανούση Μανουσάκη «Της αγάπης μαχαιριά». Ακολούθησαν οι δίσκοι «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» (Νοέμβριος 2014), με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε» και Πανσέληνος και κάτι – Εκ-Πνοή [Β’ Μέρος]» (Απρίλιος 2015).

Το  καλοκαίρι του 2013 ο Παντελής Παντελίδης κερδίζει το βραβείο για τον Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη της Χρονιάς στα Mad Music Awards. To 2014 βρίσκει τον Παντελή Παντελίδη ξανά στα Mad Video Music Awards, αφού του απονέμεται το ειδικό βραβείο του MAD Greekz για το τραγούδι του «Όνειρο Ζω». Στη σκηνή, αυτή τη φορά, ανεβαίνει και τραγουδάει μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του την επιτυχία του «Γίνεται» και αποθεώνεται από το κοινό. Ένα χρόνο αργότερα, ο αγαπημένος τραγουδιστής κάνει μια διπλή εμφάνιση στη σκηνή των Mad Video Music Awards που έμελλε να είναι και η τελευταία του. Κερδίζει το βραβείο για τον Καλύτερο Καλλιτέχνη Έντεχνης ή Λαϊκής Μουσικής, αλλά και το ειδικό βραβείο του MAD Greekz για το τραγούδι «Γίνεται». «Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν το ζω έτσι όπως θα μπορούσε να το ζήσεις κάποιος» είχε πει. «Να είμαι ξετρελαμένος, να μην πατάω στη γη. Επειδή θέλω αυτό να κρατήσει για άλλα δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια, λέω καλύτερα να μην έχω στο μυαλό μου την επιτυχία. Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι ότι οι δίσκοι μου έχουν τραγούδια μου», δήλωνε.

Ήταν Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, όταν ο λαϊκός τραγουδιστής, στα 33 του χρόνια, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό βύθιζοντας στο πένθος την οικογένειά του, την ελληνική δισκογραφία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Σήμερα και παρά τα οκτώ χρόνια από τον θάνατό του, ο Παντελής Παντελίδης, εξακολουθεί να «ζει» μέσα από τη μουσική του, αφού οι ακροατές συνεχίζουν να ζητούν να ακούσουν ένα τραγούδι του, στις πίστες οι τραγουδιστές τιμούν τη μνήμη του και σε τηλεοπτικές εκπομπές συχνά συνάδελφοί του ερμηνεύουν κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του.