ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
08 Jun.

Γιατί, 37 χρόνια μετά, μιλάνε όλοι για το «Running Up That Hill» της Kate Bush;

To «Running Up That Hill» της Kate Bush, έφτασε στην κορυφή των charts παγκοσμίως όταν ακούστηκε στη σειρά «Stranger Things»


Χάρη στη νέα σεζόν του «Stranger Things», το single «Running Up That Hill» της Kate Bush από το «Hounds of Love» του 1985,  έφερε το τραγούδι στο Νο. 8 του Billboard Hot 100 singles chart αυτής της εβδομάδας. Σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα από τα τραγούδια της Bush προσγειώνεται στο top 10 του αμερικανικού singles chart. 

Στο πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν, αποκαλύπτεται το αγαπημένο κομμάτι της Μαξ (που υποδύεται η Σέιντι Σινκ) κι αυτό δεν είναι άλλο από το «Running Up That Hill (Make A Deal With God)» της Bush-το οποίο ακούγεται και σε ένα επόμενο και κομβικό σημείο της σειράς. 

Οι αναζητήσεις σε Google, YouTube και Spotify για το τραγούδι αυτό – το οποίο διασκεύασαν και οι Placebo το 2003 – έχουν εκτοξευτεί, κάνοντάς το και πάλι επίκαιρο 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Σε μια σπάνια δήλωσή της, η τραγουδίστρια ευχαρίστησε όλους τους fans της σειράς του Netflix, τονίζοντας ότι είναι «πολύ συναρπαστικό» που το «Running Up That Hill» έχει επιστρέψει στα τσαρτ παγκοσμίως.

Η Kate Bush δεν δίνει ιδιαίτερα εύκολα άδεια για τη χρήση της μουσικής της από ταινίες και σειρές, αυτή τη φορά όμως έκανε μια εξαίρεση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η ίδια λατρεύει τη σειρά των Duffer Brothers, γι’ αυτό και δέχτηκε κατευθείαν να ακουστεί το τραγούδι στον τελευταίο κύκλο αυτής, που θα ολοκληρώσει την ιστορία.

Η 63χρονη τραγουδίστρια έγραψε στην ιστοσελίδα της: «Ίσως έχετε ακούσει ότι το πρώτο μέρος της φανταστικής, καθηλωτικής νέας σεζόν του Stranger Things κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Περιλαμβάνει το τραγούδι Running Up That Hill, το οποίο απέκτησε νέα ζωή από τους νέους θαυμαστές που αγαπούν τη σειρά».

Πηγή: athensvoice.gr