ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
08 Apr.

Οι Θρυλικοί Pink Floyd κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι για την Ουκρανία

ο βρετανικό ροκ συγκρότημα Pink Floyd παρουσίασε νέο τραγούδι με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα που θα δοθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, που δοκιμάζεται από τη ρωσική εισβολή εδώ και 44 ημέρες. Στα φωνητικά, μάλιστα, συμμετέχει και ένας διάσημος Ουκρανός τραγουδιστής, ο οποίος διέκοψε την παγκόσμια περιοδεία του και κατετάγη στο στρατό για να πολεμήσει υπέρ της πατρίδας του και τραυματίστηκε.

Το single «Hey Hey, Rise Up», που είναι το πρώτο original τραγούδι που εκδίδουν οι Pink Floyd εδώ και περίπου 30 χρόνια, ηχογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Μαζί με τη θρυλική ροκ μπάντα τραγουδάει ο Αντρίι Χλίβνιουκ από το ουκρανικό συγκρότημα Boombox.

Ο κιθαρίστας των Pink Floyd, Ντέιβιντ Γκίλμουρ, είπε πως έμαθε για τον Χλίβνιουκ – με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν – και ότι έφυγε από την περιοδεία των Boombox στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ουκρανία για να πολεμήσει.

«Είδα αυτό το εντυπωσιακό βίντεο στο Instagram, όπου στέκεται σε μια πλατεία στο Κίεβο κι αυτή την πανέμορφη εκκλησία με τον χρυσό τρούλο και τραγουδούσε στη σιωπή μιας πόλης χωρίς κίνηση ή κανέναν άλλον ήχο εξαιτίας του πολέμου», δήλωσε ο Γκίλμουρ στην επίσημη ιστοσελίδα των Pink Floyd. «Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή που με έκανε να θέλω να γράψω μουσική».

Ο Γκίλμουρ αποκάλυψε επίσης πως μίλησε με τον Χλίβνιουκ όσο εκείνος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Κιέβου καθώς ανάρρωνε από έναν τραυματισμό που προκάλεσαν τα θραύσματα μιας ρουκέτας.

«Του έπαιξα λίγο από το τραγούδι μέσα από το τηλέφωνο και μου έδωσε την ευλογία του. Ελπίζουμε και οι δύο να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι μαζί και να συναντηθούμε ξανά πρόσωπο με πρόσωπο στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Γκίλμουρ συμπλήρωσε λέγοντας πως είχε μια Ουκρανή νύφη και εγγόνια και ένιωθε «την οργή και την απογοήτευση» εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.