ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
17 Mar.

Οι πιο θρυλικές συναυλίες των U2 έρχονται για πρώτη φορά στο YouTube

Απολαύστε τους U2 στις πιο ξεχωριστές εμφανίσεις τους.

Οι U2 ανοίγουν το αρχείο τους και δημοσιεύουν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τις πιο θρυλικές συναυλίες τους.

Το συγκρότημα συνεργάζεται το YouTube για τη δημιουργίας της σειράς «U2: The Virtual Road», στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθούν οι συναυλίες που έδωσε στο «Slane Castle» του Δουβλίνου το 2001, στο Αμφιθέατρο Red Rocks του Κολοράντο το 1983, στην πόλη του Μεξικού το 1997 και στο Παρίσι το 2015.

Η αρχή θα γίνει στις 17 Μαρτίου με τη μετάδοση της συναυλίας «U2 Go Home: Live From Slane Castle».

Η συγκεκριμένα συναυλία πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2001 σηματοδότησε την επιστροφή του συγκροτήματος στο θρυλικό ιρλανδικό χώρο συναυλιών στις όχθες του ποταμού Boyne μετά από δύο δεκαετίες.

Την προβολή της συναυλίας θα ανοίξει ο Dermot Kennedy με μια αποκλειστική σόλο παράσταση που βιντεοσκοπήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα έξω από το Λος Άντζελες.

Στις 25 Μαρτίου θα προβληθεί η συναυλία «U2: Live At Red Rocks».

Οι U2 εμφανίστηκαν στο Αμφιθέατρο Red Rocks του Κολοράντο στις 5 Ιουνίου 1983 με αφορμή την περιοδεία τους «War Tour», με την οποία καθιερώθηκαν ως ένα από τα καλύτερα ονόματα στον τομέα των συναυλιών.

Την προβολή θα ανοίξουν οι Fontaines D.C. με μια εμφάνιση που γυρίστηκε πέρυσι στην πατρίδα τους, το Δουβλίνο.

Την ημέρα της Πρωταπριλιάς (1 Απριλίου) θα προβληθεί το «Popmart: Live From Mexico City», η συναυλία που έδωσαν οι U2 το 1997 στο Foro Sol Stadium στην πόλη του Μεξικού, σε μία από τις στάσεις της περιοδείας τους «PopMart Tour».

Θα προηγηθεί μια εμφάνιση από την Carla Morrison.

Τέλος, στις 10 Απριλίου θα προβληθεί η συναυλία «iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris».

Οι U2 επέστρεψαν στο Παρίσι λίγες εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στην πόλη για δύο συναυλίες. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναισθηματική ερμηνεία του «People Have The Power» από τη Patti Smith.

Την προβολή θα ανοίξει η γαλλική μπάντα των Feu! Chatterton.

«Κάθε παράσταση είναι αξέχαστη για εμάς, αλλά αυτές οι τέσσερις ειδικά… Είναι συναρπαστικό που βρισκόμαστε ξανά σε περιοδεία… αγκαλιάζοντας όλο το θαύμα της εικονικής περιοδείας», αναφέρουν οι U2.

«Και είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό που θα μας συνοδεύσει μια τόσο εξαιρετική ομάδα συναδέλφων και ταξιδιωτών με τους Dermot Kennedy, Fontaines D.C., Carla Morrison και Feu! Chatterton», προσθέτουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις συναυλίες στο επίσημο κανάλι της μπάντας στο YouTube.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, οι Island Records, Interscope Records, UMe και UMC της Universal Music Group ανακοίνωσαν την επανέναρξη του επίσημου καναλιού των U2 με εβδομαδιαίες κυκλοφορίες των πιο εμβληματικών μουσικών βίντεο της μπάντας και περιεχομένου που δεν είχε δημοσιευθεί ξανά στην πλατφόρμα, όλα σε remaster.

Πηγή: hit-channel.com