ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
||
22 Sep.

Ο Ed Sheeran και η Katerine Duska τραγούδησαν για τους πρόσφυγες μαζί με τη Διεθνή Αμνηστία!

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η Διεθνής Αμνηστία και η Sofar Sounds διοργάνωσαν περισσότερες από 300 συναυλίες σε όλο τον κόσμο για το «Give a Home», όπου 1.000 καλλιτέχνες τραγούδησαν σε κατοικίες για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των προσφύγων.

 

Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκαν σε πολλά μέρη της υφηλίου διάσημοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως ο Ed Sheeran, η Emeli Sandé, ο Gregory Porter, οι The National, οι Hot Chip, οι Jesse & Joy και η Laura Mvula, αλλά και σημαντικές μορφές της κλασικής σκηνής, όπως ο Ludovico Einaudi και ο Mix Richter.

 

«Μυστικές» εκδηλώσεις διεξήχθησαν επίσης και στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή της Katerine Duska, της πιο αυθεντικής φωνής στο εγχώριο αγγλόφωνο τοπίο που έχει αποσπάσει πλήθος εγκωμιαστικών σχολίων.

 

Η εμφάνιση της Katerine Duska στη Θεσσαλονίκη:

 

 

Την πλειάδα των καλλιτεχνών συνάντησαν μουσικά γκρουπ προσφύγων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου της Ορχήστρας Σύριων Μουσικών που εμφανίστηκαν στο Λονδίνο και του καναδικού-σομαλικού pop διδύμου Faarrow που έπαιξε στο Λος Άντζελες.

 

Οι συναυλίες διήρκεσαν πάνω από 24 ώρες και έλαβαν μέρος σε περισσότερες από 60 χώρες.

 

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν από τη Νέα Ζηλανδία από τις 07:30 το πρωί της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου με ένα show στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Max Richter Amnesty International Give a Home

 

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζουν την εκστρατεία «Ι Welcome» της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κινητοποιεί δημόσιες πιέσεις προς τις κυβερνήσεις για την υποδοχή προσφύγων.

 

«Το “Give a Home” αφορά τον εορτασμό του τι μπορούν να κάνουν και κάνουν οι άνθρωποι για να στηρίξουν τους πρόσφυγες. Όταν οι κυβερνήσεις χτίζουν τοίχους, αναπτύσσουν πολεμικά πλοία και κλείνουν πόρτες, εμείς τραγουδάμε ένα διαφορετικό τραγούδι: Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Salil Shetty, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Η εμφάνιση του Ed Sheeran, ενός εκ των κορυφαίων hitmaker του σήμερα, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

 

Ed Sheeran Amnesty International Give a Home 1

Πηγή: www.hit-channel.com