ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
29 Nov.

Τζορτζ Χάρισον: Ένας Beatle, «έφυγε» σαν σήμερα!

O Τζορτζ Χάρισον, ύστερα από πολυετή ταλαιπωρία με τον καρκίνο «φεύγει» από τη ζωή σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου, το 2001.

Ο Τζορτζ Χάρισον ήταν βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης, ένας από τους τέσσερις Beatles.

Πέθανε σε σπίτι φίλου του, στο Λος Αντζελες, το πρώην σκαθάρι. Είχε μεταβεί στην Ελβετία όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο.

Οι περιπέτειές του, ωστόσο, είχαν ξεκινήσει από το 1998, ή και νωρίτερα. Τότε είχε αποκαλύψει ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο στον λάρυγγα. Το Μάιο του 2001 εγχειρίστηκε για να αφαιρεθεί όγκος από τον πνεύμονα.

Ο Τζορτζ Χάρισον γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1943. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική σε ηλικία 13 χρονών, όταν αγόρασε την πρώτη του κιθάρα. Στο σχολείο ήταν πολύ φίλος με τον Πωλ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος τον γνώρισε και με τον Τζον Λένον. Οι τρεις τους, μαζί με τον Στιούαρτ Σάτκλιφ και τον Πιτ Μπεστ σχημάτισαν τους Beatles.

Ο Σάτκλιφ αποχώρησε και λίγο καιρό μετά πέθανε από παθολογικά αίτια, ενώ ο Πητ Μπεστ αντικαταστάθηκε από τον Ρίνγκο Σταρ. Οι τέσσερίς τους, Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο, αποτέλεσαν το πιο δημοφιλές και, κατά πολλούς, σημαντικότερο συγκρότημα όλων των εποχών.

Από το 1970, που διαλύθηκαν οι Beatles, ο Χάρισον ακολούθησε καριέρα σόλο, αλλά συμμετείχε και σε κάποια συγκροτήματα, όπως οι Cloud Nine, και οι Travelling Wilburys. Παράλληλα ασχολήθηκε με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών συνεργαζόμενος με τους Monty Pythons και άλλους σκηνοθέτες.

Ο Χάρισον είναι ο δεύτερος Beatle που «φεύγει». Είχε προηγηθεί ο Τζον Λένον, ο οποίος δολοφονήθηκε από ένα φανατικό οπαδό των Beatles το Δεκέμβριο του 1980.

 

Πηγή: www.news.in.gr