ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
15 Dec.

Taylor Swift: Το νέο άλμπουμ «Evermore» κυκλοφορεί

Το «Evermore» συμπληρώνει και ταυτόχρονα επεκτείνει το μουσικό σύμπαν που σύστησε η Taylor Swift μέσα από το «Folklore».

H Taylor Swift δεν επαναπαύεται στην επιτυχία της και κυκλοφορεί το ένατο studio album της.

Το «Evermore» έρχεται πριν καν συμπληρωθούν πέντε μήνες από την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά της τραγουδίστριας, το θριαμβευτικό “Folklore” που κυριάρχησε για οκτώ εβδομάδες συνολικά στην κορυφή του Billboard 200 και χάρισε στην Taylor Swift πέντε από τις έξι υποψηφιότητές της για τα επερχόμενα Βραβεία Grammy 2021, μεταξύ των οποίων από μια υποψηφιότητα στις κατηγορίες Άλμπουμ της Χρονιάς και Τραγούδι της Χρονιάς.

Το «Evermore» συμπληρώνει και ταυτόχρονα επεκτείνει το «Folklore», αποτελώντας τόσο το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας όσο και ένα άλμπουμ που στέκεται αυτόνομο στην πιο παραγωγική και γόνιμη περίοδο της Taylor Swift.

«Για να προσπαθήσω να το πω πιο ποιητικά, μοιάζει σαν να στεκόμασταν στην άκρη του φολκλορικού δάσους και να είχαμε μια επιλογή: να γυρίσουμε και να επιστρέψουμε ή να ταξιδέψουμε περισσότερο στο δάσος αυτής της μουσικής. Επιλέξαμε να περιπλανηθούμε πιο βαθιά», περιέγραψε η Taylor Swift σε μια από τις αναρτήσεις με τις οποίες ανακοίνωσε την άφιξη του «Evermore».

Η ιδέα της βαθύτερης περιπλάνησης στο σύμπαν που δημιούργησε το «Folklore» είναι θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση του «Evermore», ενός άλμπουμ που συστήνεται ως συνέχεια του προηγούμενου με την πρώτη ματιά, αλλά αποκαλύπτεται ότι είναι μια πιο προοδευτική, ακόμη και τολμηρή, συνέχεια μιας αποδεδειγμένης αισθητικής.

Η Taylor Swift εξακολουθεί να βασίζεται στην ακουστική κιθάρα, στο πιάνο και στα έγχορδα, όμως αναλαμβάνει επίσης ρίσκα, μουσικά και στιχουργικά. Δοκιμάζει τις πιο τολμηρές ιδέες της και τα πλούσια σε φαντασία τραγούδια που προκύπτουν την τοποθετούν επάξια στο βάθρο της καλύτερης τραγουδοποιού της γενιάς της.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Evermore», δίνεται στη δημοσιότητα και το music video για το single «Willow», σε σκηνοθεσία της ίδιας της Taylor Swift.

Το «Evermore» περιέχει 15 τραγούδια στη στάνταρ έκδοσή του και δύο bonus tracks στην deluxe φυσική έκδοσή του.

Μεταξύ τους τρεις συνεργασίες της Taylor Swift με τρία υπέροχα συγκροτήματα.

Η Taylor Swift συναντά πρώτη φορά δισκογραφικά τις φίλες της HAIM σε ένα τραγούδι με τον τίτλο «No Body, No Crime», συνεργάζεται στο «Coney Island» με τους The National του Aaron Dessner, ο οποίος ήταν σημαντικός συντελεστής στη δημιουργία του «Folklore» και του «Evermore» και στο ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ συμπράττει με τους Bon Iver, με τους οποίους ένωσε δυνάμεις στο υποψήφιο για το βραβείο Grammy της «Καλύτερης Pop Ερμηνείας από Ντουέτο / Γκρουπ» τραγούδι «Exile» του «Folklore».

Αν και φαντάζει δύσκολο να ξεπεράσει την τεράστια επιτυχία του «Folklore», οι πρώτες κριτικές που έχει  λάβει το «Evermore» από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι εξίσου διθυραμβικές.

Η κοινωνική απομόνωση λόγω της πανδημίας άλλαξε τις ζωές μας και αφαίρεσε τη φαντασία από την καθημερινότητα, όμως στην περίπτωση της Taylor Swift, άναψε μέσα της τη φλόγα της δημιουργίας πιο δυνατά από ποτέ και το αποτέλεσμα είναι δύο θαυμάσια άλμπουμ που έσωσαν μουσικά το 2020 και στέκονται ως αιχμή του δόρατος στην καριέρα της, μέχρι το επόμενο.