ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
01 Dec.

10 + 1 τραγούδια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Μια ημέρα που έχει στόχο να ενώσει τον πλανήτη με αλληλεγγύη στη μάχη για τερματισμό της επιδημίας του HIV. Για να μας παρακινήσει να σταθούμε έμπρακτα στο πλάι των ανθρώπων που ζουν καθημερινά αντιμέτωποι με τον ιό του HIV, καταπολεμώντας το στίγμα και την απομόνωση των οροθετικών από την υπόλοιπη κοινωνία.
Το AIDS έγινε αφορμή να συσπειρωθεί ο πλανήτης της μουσικής σε μία δυνατή γροθιά ενάντια στην ασθένεια και σε μία αγκαλιά αλληλεγγύης για τα άτομα που ζουν καθημερινά αντιμέτωπα με τον ιό του HIV. Ταυτόχρονα αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν και να αφιερώσουν τραγούδια τους και για φιλανθρωπική ενίσχυση ασθενών και οροθετικών αλλά και στην μνήμη ανθρώπων που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, νικημένοι από τον ιό.
Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Ζήνωνας Ζιντίλης επιλέγει 10+1 τραγούδια που ταυτίστηκαν με τη μάχη κατά της «πανδημίας» που στιγμάτισε την γενιά των 80s και 90s.

BRUCE SPRINGSTEEN – STREETS OF PHILADELPHIA

U2 – ONE

MARIAH CAREY & BOYZ II MEN – ONE SWEET DAY

GEORGE MICHAEL – JESUS TO A CHILD

ELTON JOHN – THE LAST SONG

BOY GEORGE – IL ADORE

https://www.youtube.com/watch?v=tYtTBcsx5OA&feature=youtu.be

MADONNA – IN THIS LIFE

PET SHOP BOYS – BEING BORING

JANET JACKSON – TOGETHER AGAIN

NEIL YOUNG

+ 1 γιατί δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε και ένα από τους μεγαλύτερους αστέρες της μουσικής που υπήρξε θύμα του ιού. Ο Φρέντι Μέρκιουρι (1946 -1991), «θρύλος» της ροκ σκηνής και τραγουδιστής των Queen ήταν απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών, στις 24 Νοεμβρίου του 1991 από βρογχοπνευμονία την οποία ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντέξει λόγω έλλειψης ανοσοποιητικού που προκάλεσε το AIDS.

QUEEN – THESE ARE THE DAYS OF OUR LIVES