ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
31 May.

«Αθήνα Μου»: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κλέβει τις εντυπώσεις με υπέροχο τραγουδι και βίντεο.

Στην «Αθήνα Μου» μιας άλλης εποχής μας μεταφέρει ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κάνει την έκπληξη με ένα ιδιαίτερο τραγούδι που φέρει τον τίτλο «Αθήνα Μου», εμπνευσμένο από δημιουργούς που αποτέλεσαν τους θεμελιωτές της διαχρονικής ελληνικής μουσικής.

Το «Αθήνα Μου» σηματοδοτεί το πρώτο καινούργιο τραγούδι του δημοφιλούς καλλιτέχνη μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Το Κάτι Παραπάνω» το φθινόπωρο του 2018, με το οποίο ο πιο επιτυχημένος τραγουδιστής της γενιάς του σάρωσε τις ραδιοφωνικές συχνότητες και κυριάρχησε πολλάκις στις πρώτες θέσεις των charts.

Τη μουσική και τους στίχους του «Αθήνα Μου» έχει υπογράψει ο Λευτέρης Κιντάτος, ο οποίος έχει χαρίσει στον Κωνσταντίνο Αργυρός επιτυχίες όπως τα «Τι Να Το Κάνω», «Μαζί Σου», «Λιώμα», «Όσα Νιώθω», «Στη Δική Μου Αγκαλιά» και άλλα τραγούδια.

Το «Αθήνα Μου» είναι ζεϊμπέκικο με κλασικό ήχο και σύγχρονη ενορχηστρωτική άποψη, που γεφυρώνει αριστοτεχνικά το χθες με το σήμερα.

Ένα τραγούδι με γνήσια συναισθήματα και κοινωνικές αναφορές, που δημιουργεί εικόνες και αίσθημα υπερηφάνειας για την Ελληνική πρωτεύουσα.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο τραγούδι του και το music video που το συνοδεύει κατά τη διάρκεια του μουσικού προγράμματος “Στο Σπίτι” που παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαΐου στη τηλεόραση SIGMA.

Το «Αθήνα Μου» απέκτησε εικόνα με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του εκπληκτικού Γιάννη Δημολίτσα. Το κινηματογραφικό σκηνικό μεταφέρει το θεατή κατευθείαν στην Αθήνα μίας άλλης εποχής μέσα από τις νοσταλγικές πινελιές της παλιάς Αθήνας και τους ήχους του γραμμοφώνου.

Πρωταγωνιστής ο Κωνσταντίνος Αργυρός, στο ρόλο ενός άντρα της εργατιάς που βγάζει τον καημό της ψυχής του μέσα σε ένα γραφικό ταβερνάκι καθώς ψάχνει απεγνωσμένα στην πρωτεύουσα την αγαπημένη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το music video για το «Αθήνα Μου» είναι μία ωδή στην κλασική ταινία «Ευδοκία» (1971) του Αλέξη Δαμιανού, από την οποία έγινε γνωστό και το θρυλικό «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» που έγραψε ο Μάνος Λοΐζος.

Κυκλοφορεί από την Panik Platinum.