ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
22 Mar.

Ed Sheeran, Camila Cabello και Snow Patrol θα δώσουν φιλανθρωπική συναυλία για την Ουκρανία

Η συναυλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Ed Sheeran, Camila Cabello, Emeli Sandé, Gregory Porter και Snow Patrol είναι οι πρώτοι καλλιτέχνες για τους οποίους ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχουν στο «Concert for Ukraine», μία δίωρη εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την Ουκρανία που θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη 29 Μαρτίου.

Το ITV, το STV και η Livewire Pictures ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές (DEC) του Ηνωμένου Βασιλείου και τον όμιλο Media & Entertainment Global για μία μοναδική μουσική εκδήλωση που θα διαδώσει ένα μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης και, κυρίως, θα συγκεντρώσει χρήματα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στο «Resorts World Arena» του Μπέρμιγχαμ.

Η Camila Cabello δήλωσε: «Η καρδιά μου πονάει για τον λαό της Ουκρανίας. Καθώς οι πρόσφυγες από την Ουκρανία προστίθενται σε εκατομμύρια άλλους εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όλοι έχουμε μία ευθύνη»

«Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες είναι να δοθούν χρήματα σε οργανώσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα αυτές τις κοινότητες, οπότε εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στο να το κάνουμε αυτό όσο πιο γρήγορα μπορούμε», πρόσθεσε.

Η Emeli Sandé σχολίασε: «Θα τραγουδήσω για να προσπαθήσω να βοηθήσω κάθε άνθρωπο που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του και σε ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους υφίστανται φυλετικές διακρίσεις ακόμη και μέσα σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση».

«Σε κανέναν δεν πρέπει να αρνηθεί κανείς την πρόσβαση σε βοήθεια και το δικαίωμα να διασχίζει τα σύνορα για να είναι ασφαλής και χαίρομαι για την ευκαιρία να υποστηρίξω την έκκληση της DEC να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση», τόνισε.

Ο Gregory Porter πρόσθεσε: «Είμαι τόσο ευγνώμων που μπορώ να υψώσω τη φωνή μου μέσα στη χορωδία της ειρήνης. Μαζί μπορούμε να δείξουμε την υποστήριξή μας σε όσους έχουν δυστυχώς πληγεί από τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα».

Επιπλέον, όλα τα έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις που θα προκύψουν από τη μετάδοση της εκδήλωσης, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3 εκατομμύρια λίρες, θα διατεθούν από το ITV επίσης ως δωρεά στην Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιέχει συγκινητικές μουσικές ερμηνείες και ταινίες μικρού μήκους που θα αναδείξουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αρωγής και τη δεινή θέση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που πλήττονται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι Βρετανοί τηλεθεατές θα μπορούν να προσφέρουν χρήματα για τον σκοπό αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Ο Guy Dunstan, Διευθύνων Σύμβουλος του NEC Group για τα εισιτήρια και τα γήπεδα, δήλωσε: «Ο όμιλος NEC Group βρίσκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας. Ενώ ο κλάδος της ζωντανής ψυχαγωγίας βλέπει με σοκ και βαθιά θλίψη την ανθρωπιστική κρίση να εξελίσσεται, έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά. Αυτό είναι, φυσικά, μέσω της αγάπης των ανθρώπων για τη μουσική.

“Ως φιλανθρωπική εκδήλωση, το “Concert for Ukraine” θα είναι ένα φανταστικό σόου που θα συγκεντρώσει μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του Ηνωμένου Βασιλείου σε έναν από τους κορυφαίους χώρους ψυχαγωγίας μας, το “Resorts World Arena”, για να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για την ανθρωπιστική βοήθεια», συνέχισε.

«Ως Όμιλος με έδρα το Μπέρμιγχαμ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώσουμε μία εκδήλωση με τέτοιο νόημα και έναν σκοπό που, φυσικά, θα έχει ανταπόκριση στους ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους διοργανωτές και τους διοργανωτές κατά την προετοιμασία της συναυλίας για να διασφαλίσουμε ότι θα διοργανώσουμε ένα απίστευτο σόου, το οποίο, στην καρδιά του, στρέφει τα φώτα στον λαό της Ουκρανίας», κατέληξε.

Πηγή: hit-channel.com