ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
31 Mar.

Ed Sheeran – «Eyes Closed»: Νέο Τραγούδι και Music Video

Ο Ed Sheeran παρουσιάζει το νέο τραγούδι «Eyes Closed» από το επερχόμενο άλμπουμ του «Subtract» που θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου.

Το άλμπουμ υπόσχεται να είναι μία απόκλιση από τις προηγούμενες δουλειές του Ed Sheeran, ο οποίος αντλεί έμπνευση από τις εμπειρίες του με το φόβο, την κατάθλιψη και το άγχος.

Σε αυτό το κλίμα, το «Eyes Closed» είναι ένα συναισθηματικό και ειλικρινές τραγούδι, με βαθιά προσωπικούς στίχους που αναφέρονται στα θέματα της απώλειας και της αγάπης. Η μελωδία του τραγουδιού είναι εκπληκτικά όμορφη και η φωνή του Ed Sheeran είναι τόσο ειλικρινής όσο ποτέ άλλοτε.

Το «Eyes Closed», που αρχικά προοριζόταν να είναι ένα τραγούδι χωρισμού, απέκτησε ένα εντελώς νέο νόημα για τον Ed Sheeran μετά τον θάνατο του μουσικού επιχειρηματία και καλού φίλου του Jamal Edwards, τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι στίχοι του τραγουδιού πραγματεύονται το πένθος και τη δυσκολία να συνεχίσεις τη ζωή σου μετά από μία απώλεια.

«Αυτό το τραγούδι αφορά την απώλεια ενός ατόμου, το συναίσθημα ότι κάθε φορά που βγαίνεις έξω περιμένεις να τον πετύχεις και κάθε πράγμα σου θυμίζει εκείνον και τα πράγματα που κάνατε μαζί», ανέφερε ο Ed Sheeran.

«Μερικές φορές πρέπει να απομακρύνεις τον εαυτό σου από την πραγματικότητα για να αμβλύνεις τον πόνο της απώλειας, αλλά ορισμένα πράγματα σε επαναφέρουν αμέσως», συνέχισε.

Η ακουστική ενορχήστρωση είναι λεπτή και διακριτική, επιτρέποντας στη φωνή και τους στίχους να είναι το επίκεντρο του τραγουδιού.

Η δημιουργική δεινότητα του Ed Sheeran λάμπει στο «Eyes Closed», με τον Βρετανό καλλιτέχνη να αποδεικνύει την ικανότητά του να γράφει τραγούδια που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το «Eyes Closed» συνοδεύεται από ένα κινηματογραφικό μουσικό βίντεο που είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του Harvey, ενός χαρακτήρα με έναν φανταστικό φίλο, ένα γιγάντιο κουνέλι.

«Υπάρχει επίσης ένα βιβλίο που διαβάζω στις κόρες μου όπου η θλίψη αποτυπώνεται σε ένα φανταστικό πλάσμα. Συχνά η θλίψη είναι κάτι που σε ακολουθεί, κατακλύζει τα δωμάτια στα οποία βρίσκεσαι και μπορείς να το νιώσεις και να το δεις, αλλά κανείς άλλος γύρω σου δεν μπορεί», εξήγησε ο Ed Sheeran.

«Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου μεγάλο θλιμμένο τέρας για το βίντεο. Γίνεται όλο και μεγαλύτερο όσο προχωράει το βίντεο, μέχρι που καταλαμβάνει ολόκληρα δωμάτια και είναι το μόνο που μπορώ να δω, ακριβώς όπως η θλίψη», πρόσθεσε.

Στο trailer για το music video του «Eyes Closed», σε σκηνοθεσία της Mia Barnes, ο Ed Sheeran οδηγούσε ένα ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο πριν εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα και πέσει από έναν γκρεμό στον ωκεανό.

Το «Subtract» θα περιέχει 14 τραγούδια που θα χαρακτηρίζονται από folk στοιχεία και ολοκληρωμένες ορχηστρικές ενορχηστρώσεις. O Ed Sheeran συνεργάστηκε για τη δημιουργία και την παραγωγή του νέου άλμπουμ του με τον Aaron Dessner των The National.

Το «Eyes Closed» είναι άλλη μία δυναμική προσθήκη στην ήδη εντυπωσιακή δισκογραφία του Ed Sheeran. Είναι βέβαιο ότι θα συγκινήσει παλιούς και νέους θαυμαστές και αξίζει να το ακούσουν όλοι όσοι εκτιμούν τα βαθιά συναισθηματικά και προσωπικά τραγούδια.