ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
|
29 Nov.

Eros Ramazzotti – Duets!

O Eros Ramazzotti είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που κατάφερε να σπάσει τα μουσικά σύνορα της Ιταλίας και να εξαπλώσει τα τραγούδια του σε όλο τον πλανήτη. Πάντα σε ιταλική -και αρκετές φορές και στα ισπανικά- ο Eros, εξυμνούσε αυτό ακριβώς που πρεσβεύει και το όνομά του στη γλώσσα μας… τον έρωτα! Με στίχους σχεδόν ποιητικούς, μελωδίες που έχουν τη δύναμη να μείνουν κλασσικές στο πέρασμα του χρόνου κι όλα αυτά «πασπαλισμένα» με πολύ συναίσθημα και πάθος, τα τραγούδια του κατάφεραν να γίνουν «ζηλευτά» ακόμα κι από μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής!

Αρκετά από αυτά επανεκτελέστηκαν από τον ίδιο, προκειμένου να φιλοξενήσουν τέτοιους καλλιτέχνες όπως το πασίγνωστο «Cose Della Vita» στο οποίο συμμετείχε η μεγάλη ντίβα, Tina Turner, το «Musica è» με τον κορυφαίο Ιταλό τενόρο Andrea Bocelli ή το «Fuoco Nel Fuoco» που «αναζωπυρώθηκε» από την ασυγκράτητη κιθάρα του Carlos Santana. Σαφώς όσο περνούν τα χρόνια και ο Eros συνεχίζει να παράγει τραγούδια, οι συνεργασίες έγιναν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής του δισκογραφίας κι έτσι, προκειμένου να τιμήσει όλους αυτούς τους κορυφαίους καλλιτέχνες που πέρασαν από το πλευρό του, αποφάσισε να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά, μια συλλογή όπου συγκεντρώνει 15 από τα πιο γνωστά ντουέτα του.

Συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων τραγουδιών ο δίσκος συμπληρώνεται από 13 ακόμα ντουέτα με καλλιτέχνες όπως: Nicole Scherzinger, Giorgia, Anastacia, Ricky Martin, Cher, Patsy Kensit, Take 6, Ornella Vanoni, Antonella Bucci, Raf, Luciano Pavarotti και The Chieftains. Το album κυκλοφορεί ήδη σε δύο εκδοχές, μια με ιταλικούς στίχους και μια με ισπανικούς, σε CD, βινύλιο αλλά και ηλεκτρονικά μέσα από κάθε γνωστή διαδικτυακή μουσική κονσόλα!

Παρόλο που οι κυκλοφορίες του Eros είναι πάντα αψεγάδιαστες και απόλυτα χορταστικές για τους οπαδούς του, η συγκεκριμένη συλλογή έχει δύο-τρεις «χτυπητές» παραλήψεις. Το «Una ragione di più» με τον Massimo Di Cataldo, το «Domo mia» με τους Tazenda αλλά και τα ντουέτα «That’s All I Need To Know – Difenderò» και το πρόσφατο «La Media Vuelta» με τους Joe Cocker και Julio Iglesias είναι «αδικαιολογήτως απόντα»!

Το εξώφυλλο του album:

Tracklist:

1. Cose Della Vita (Can’t Stop Thinking Of You) (with Tina Turner) 4:49

2. Fino All’estasi (with Nicole Scherzinger) 3:44

3. Inevitabile (with Giorgia) 3:55

4. I Belong To You (Il Ritmo Della Passione) (with Anastacia) 4:25

5. Non Siamo Soli (with Ricky Martin) 3:41

6. Più Che Puoi (with Cher) 4:14

7. Musica È (with Andrea Bocelli) 9:41

8. Fuoco Nel Fuoco (with Carlos Santana) 4:02

9. La Luce Buona Delle Stelle (with Patsy Kensit) 4:14

10. Un Attimo Di Pace (with Take 6) 3:19

11. Solo Un Volo (with Ornella Vanoni) 4:05

12. Amarti È L’immenso Per Me (with Antonella Bucci) 4:24

13. Anche Tu (with RAF) 3:34

14. Se Bastasse Una Canzone (with Luciano Pavarotti) 4:35

15. Un’emozione Per Sempre (with The Chieftains) 3:48

Πηγή: www.soundarts.gr