ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
23 Jan.

Eurovision 2018: Ελλάδα | Πότε θα γίνει ο εθνικός τελικός;

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του Ελληνικού Τελικού για το 2018.

To έντονο ελληνικό στοιχείο φαίνεται πως ήταν το προαπαιτούμενο και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι επικεντρώθηκαν σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Tv Έθνος», τα στελέχη της ΕΡΤ προγραμματίζουν τον ελληνικό τελικό την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου σε στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, αλλά η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών θα γίνει μέσα από βίντεο που θα έχουν μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες πριν, από συνεργεία της ΕΡΤ ώστε να έχουν την ίδια αισθητική. και το κοινό θα είναι ο αποκλειστικός κριτής που θα διαλέξει το κομμάτι, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πορτογαλία.

Η ΕΡΤ φέτος οργανώθηκε από νωρίς και απηύθυνε πρόσκληση για προτάσεις συμμετοχών σε μεγαλύτερες και μικρότερες δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα ενημερώθηκαν ότι θα επιβαρυνθούν με το να καλύψουν όλα τα έξοδα της αποστολής της διοργάνωσης, στην περίπτωση που κερδίσουν τον ελληνικό τελικό, ενώ θα πληρώσουν και το κόστος του βιντεοκλίπ, αλλά και της γενικότερης προώθησης του ελληνικού κομματιού.

Οι τρεις συμμετοχές που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Λισαβόνα και την Eurovision 2018 είναι:

Μην ξεχνάς τον ήλιο με την Αρετή Κετιμέ: Η γυναίκα που ευθύνεται για το ότι το ευρύ κοινό γνωρίζει πως το σαντούρι είναι παραδοσιακό όργανο εκπροσωπείται από τη Spicy Music και συμμετέχει με το δίγλωσσο «Μην ξεχνάς τον ήλιο/ Don’t forget the sun». Ο Δημήτρης Καρράς, συνθέτης του τραγουδιού, είχε δηλώσει στο ελληνικό fan club της Eurovision ότι το τραγούδι του συνδυάζει το ελληνικό με το βαλκανικό στοιχείο και αναφέρεται σε ζητήματα όπως η παγκοσμιοποίηση, το Μεταναστευτικό και η οικονομική κρίση.

Από την Θράκη ως την Κρήτη με τους Χοροσταλίτες: Ενα παραδοσιακό σχήμα έξι μουσικών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τη Spider Music και συμμετέχουν με το τραγούδι «Από τη Θράκη ως την Κρήτη». Το «χοροσταλίζω» σημαίνει «χορεύω ασταμάτητα από το βράδυ ως το επόμενο πρωί» και το λένε στην Ικαρία. Οι έξι τους δημιουργούν συνθέσεις πάνω σε παλιά, παραδοσιακά, αλλά και έντεχνα κομμάτια.

Όνειρο μου με την Γιάννα Τερζή: Η κόρη του Πασχάλη Τερζή συμμετέχει με την Panic Records και «Τ’ όνειρο μου». Η panic δοκίμασε την τύχη της με μια ακόμα πρόταση, αυτή της Ελένης Φουρέιρα, ζητώντας όμως απευθείας ανάθεση, πρόταση η οποία και δεν έγινε αποδεκτή από την ΕΡΤ με το σκεπτικό της μεγάλης σημασίας να επιλεγεί από το ελληνικό κοινό ο υποψήφιος που θα μας εκπροσωπήσει.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα, στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, στις 12 Μαΐου 2018. Οι ημιτελικοί ξεκινούν στις 8 και 10 Μαΐου, με το μεγάλο φινάλε να πραγματοποιείται δύο μέρες αργότερα.

Πηγή: ogaegreece.com