ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
30 Aug.

Eurovision 2020: Μόλις ανακοινώθηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό!

Μπορεί εδώ και δύο ημέρες να γνωρίζουμε ουσιαστικά ότι το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σήμερα όμως ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την ολλανδική δημόσια τηλεόραση και την EBU.

“It’s Official: The host city of Eurovision Song Contest 2020 will be Rotterdam. The arena will be Rotterdam Ahoy Arena and the dates are confirmed: 12, 14 and 16 May 2020”.

Semi-final 1: 12 May 2020
Semi-final 2: 14 May 2020
Grand Final: 16 May 2020

Η επίσημη ανακοίνωση του Ρότερνταμ
Η ανακοίνωση έγινε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, τα κοινωνικά δίκτυα της EBU, αλλά και την ολλανδική δημόσια τηλεόραση.

Όταν ο Duncan Laurence κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για την Ολλανδία νωρίτερα φέτος, συνολικά εννέα πόλεις έθεσαν αρχικά υποψηφιότητα με την ελπίδα να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό. Η συνέχεια όμως αποδείχθηκε δύσκολη για πολλές από αυτές, αφού μία-μία απέσυρε την υποψηφιότητα της, ξεκινώντας με το Λεοβάρντεν, αφού η αρένα που διέθετε,δεν πληρούσε τις απαιτήσεις ύψους που ορίστηκε από την EBU.

Στη συνέχεια, το Άμστερνταμ, η Χάγη και η Μπρέντα έφυγαν από τον αγώνα διεκδίκησης, λόγω διαφόρων θεμάτων, με πέντε μόνο πόλεις να υποβάλουν επισήμως την υποψηφιότητά τους. Τελικά απέμειναν το Ρότερνταμ και το Μάαστριχτ, για να φθάσουμε στην σημερινή ανακοίνωση, ότι το Ρότερνταμ θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει την επόμενη Eurovision.

Μια πόλη στο κέντρο της Ευρώπης
Το Ρότερνταμ υπήρξε το φαβορί για να κερδίσει την διοργάνωση και τελικά τα κατάφερε. Έχει εύκολη προσβασιμότητα και μία υπέροχη αρένα, το Ahoy, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μεγάλα μουσικά events, ενώ φιλοξένησε και την Junior Eurovision, το 2007.

Το Ρότερνταμ έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και είναι καλά συνδεδεμένο με πλοίο με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ μπορούν να φτάσουν εκεί μέσα σε περίπου 20 λεπτά με το τρένο. Η πόλη απέχει 23χλμ από τη Χάγη και 61χλμ από την Ουτρέχτη. Εκτός από τα τρένα, το Ρότερνταμ διαθέτει διάφορες μεθόδους μεταφοράς, όπως τραμ, μετρό και λεωφορεία καθώς και λεωφορεία νερού.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία φιλοξενεί τον διαγωνισμό της Eurovision στο έδαφος της (1958, 1970, 1976 και 1980), αλλά η πρώτη στο Ρότερνταμ!

 

Πηγή: checkincyprus.com