ΟΛΑ ΤΑ EVENTS

01.06.24

Date

Cyprus Pride 2024 (Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου)

Φτου ξελευθερία – Η νέα καμπάνια της Accept λίγο πριν το Cyprus Pride 2024 (ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 2024)

Με μία δυνατή καμπάνια η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, μας προσκαλεί στην φετινή παρέλαση υπερηφάνειας της Κύπρου – 10 χρόνια   Cyprus Pride (Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου)

Η επιτροπή διοργάνωσης για το Cyprus Pride 2024, η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, εμπιστεύθηκε την επικοινωνία του φετινού  Cyprus Pride (Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου) στην Innovation Leo Burnett, η οποία υπογράφει τη φετινή καμπάνια με σλόγκαν “Φτου ξελευθερία για όλους”. Έτσι, για πρώτη φορά στην Κύπρο, δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς μία ολοκληρωμένη 360° καμπάνια από το διαφημιστικό γραφείο αλλά και την εθελοντική συμβολή πολλών ακόμα συνεργατών του.

Με concept το οποίο παρομοιάζει το παιδικό παιχνίδι κρυφτό με την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων που ανήκουν στην κοινωνία μας και ειδικά στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Κύπρου, η καμπάνια καυτηριάζει τη νοοτροπία μας να επιβάλλουμε την ομοιομορφία σε κάθε έκφανση της ζωής μας και παρακινεί όλους όσους έχουν νιώσει την ανάγκη να κρύβονται, να περπατήσουν μαζί με τους φίλους, συνεργάτες και συμμάχους της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, στο φετινό Cyprus Pride, γιορτάζοντας μαζί τα 10 χρόνια Πορείας Υπερηφάνειας Κύπρου, και απαιτώντας τα αυτονόητα, να τα πετύχουμε.

Με γραπτή δήλωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, μας ανέφερε «Η φετινή μας καμπάνια στοχεύει στην αφύπνιση και κινητοποίηση μιας κοινωνίας που είτε είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ είτε όχι, αν διαφέρεις απ΄’ότι θεωρείται σύνηθες, οφείλεις να κρύβεσαι. Αλλιώς, η ζωή σου γίνεται από δύσκολη έως μαρτύριο. Φέτος λοιπόν, είμαστε εμείς που σταματάμε το μέτρημα και φωνάζουμε περήφανα “Φτου ξελευθερία” για να βγουν όλοι οι άνθρωποι από τις κρυψώνες τους και να χαρούμε μαζί τη ζωή χωρίς φοβίες και αποκλεισμό, με σκοπό να σπρώξουμε τον κρατικό μηχανισμό, τα κόμματα, τη βουλή, και τους υφιστάμενους θεσμούς στη  μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία βασισμένη στις αρχές τις ισονομίας, ισοτιμίας και ισοπολιτείας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο οφείλουν να αντικατοπτρίζουν αυτές τις βασικές αρχές της δημοκρατίας. Το έργο μας έχει ως κύριο γνώμονα την κληροδότηση προς την επόμενη γενιά, των επιτευγμάτων του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την έμπρακτη εφαρμογή των προνοιών της συνθήκης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αυτές εμπεριέχονται και στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι πρόνοιες αυτές πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των θεσμών και νόμων της πατρίδας μας αλλά και της νοοτροπίας του κάθε ενός από εμάς».

Η καμπάνια ξεκινά με social teasers που απεικονίζουν μια κρυμμένη σημαία του  Cyprus Pride (Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου) και ήχο, το humming του γνωστού τραγουδιού στο μέτρημα του κρυφτού “πέντε-δέκα-δεκαπέντε”. Στο κύριο μέρος της καμπάνιας, μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και digital μέσων, η καμπάνια με πολύ δημιουργικό τρόπο, προσκαλεί το κοινό στο φετινό   Cyprus Pride (Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου). Η κύρια εικόνα της απεικονίζει τη σημαία του  Cyprus Pride (Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου) ως κάπα υπερήρωα ενώ με ειδική φωτογράφιση, άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μπαίνουν στο επίκεντρο, παίρνοντας τη θέση του ήρωα της καμπάνιας και ενισχύοντας το μήνυμα «ξελευθερία για όλους».

Τη φωνή του για το ραδιοφωνικό σποτ δάνεισε ο Παναγιώτης Κυριάκου, για το humming του τραγουδιού η Άντρη Ηρακλέους, την παραγωγή video ανέλαβαν οι εταιρείες Semio και Cube Productions, ενώ τη φωτογράφιση ανέλαβε η Emma Louise Charalambous. Η φιλοξενία σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, υλοποιείται έπειτα ευγενικής παραχώρησης δωρεάν διαφημιστικού χρόνου. Φυσικά, και ο SUPER FM, για άλλη μια χρονιά είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Pride, και για αυτό, το Σάββατο 1η Ιουνίου, την ημέρα της Πορείας Υπερηφάνιας Κύπρου, από τις 2 μέχρι τις 4 θα εκπέμπουμε ζωντανά από τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, με την Καλλιόπη και τον Νικόλα Μουσικού.

Λίγα λόγια για την Accept ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ

Η Accept Κύπρου είναι εγγεγραμμένος ΜΚΟ και αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων που προωθεί και υποστηρίζει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην διαφορετικότητα, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και έκφρασης φύλου, χαρακτηριστικά φύλου, χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας, αναπηρίας ή άλλου γνωρίσματος. Διεκδικεί δυναμικά την αποδοχή, αλληλοαποδοχή και ισότητα, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία με θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤKΙ+ κοινότητα.

Επικοινωνία: accept.cy