ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
06 Feb.

Οι νικητές του Σαν Ρέμο 2022 στην EUROVISION: Mahmood, BLANCO – Brividi

Ο Mahmood επιστρέφει στη Εurovision με το τραγούδι “Brividi” που είναι σε συνεργασία με το BLANCO

H αγάπη είναι μια παγκόσμια γλώσσα, η αγάπη ενώνει, η αγάπη σε κάνει να ονειρεύεσαι, η αγάπη σε κάνει να ανατριχιάζεις. Ο Mahmood και ο BLANCO ξέρουν ότι στη σκηνή του San Remo έφεραν τις ιστορίες τους, τους πόνους, τα συναισθήματά τους. Το “Brividi”, είναι ο τίτλος του τραγουδιού, που ήδη σημειώνει επιτυχία γιατί αναφέρεται, όπως κανείς δεν είχε ξανακάνει στη σκηνή του Ariston, στην αγάπη. Είναι ακατόρθωτο να πούμε, πόσες μπαλάντες αγάπης έχουν παιχτεί στη σκηνή του San Remo κατά τη διάρκεια των 72 διοργανώσεων τoυ, ωστόσο ο Blanco και ο Mahmood δημιούργησαν κάτι διαφορετικό και το κοινό το κατάλαβε ακόμη και πριν δει το music video στο οποίο οι ιστορίες που μας διηγούνται με τους στίχους τους, συνοδεύονται από εικόνες.

Το music video θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το προσωπικό coming-out του Mahmood, προβάλλοντας όμως αυστηρά τα συναισθήματά του. Ο ίδιος εξήγησε: «Στο “Brividi” δύο αγόρια, που ανήκουν σε δύο γενιές, αγαπούν με το ίδιο πάθος και τους ίδιους φόβους -ο φόβος του να κάνεις λάθη και να νιώθεις ανεπαρκής, ανίκανος μεταφέρεις αυτό που νιώθεις- και με την επιθυμία να αγαπήσεις με απόλυτη ελευθερία, δίνοντας τα πάντα από τον εαυτό σου. ​​Το ρομαντικό όραμα και το πιο συγκεκριμένο και παθιασμένο στοιχείο της αγάπης μπορεί να σας ενώσει με την επιθυμία να ζήσετε ένα αγνό και περιεκτικό συναίσθημα, γκρεμίζοντας φραγμούς, σε απόλυτη ελευθερία».

Το τραγούδι παίρνει τη σκυτάλη από το περσινό νικητήριο τραγούδι των Måneskin“Zitti e buoni”, με το οποίο οι δύο καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσουν τη χώρας τους στο διαγωνισμό της Eurovision 2022. Αυτή, θα είναι η 2η φορά που ο Mahmood θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό μετά το αλησμόνητο “Soldi” που κατέκτησε τη 2η θέση στο διαγωνισμό του 2019. Η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα του διαγωνισμού αλλά και μια από τις “big-five” παίρνει αυτόματα το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2022 στο PalaOlimpico στο Τορίνο.

Mahmood, BLANCO – Brividi (Sanremo 2022)

Πηγή: soundarts.gr