ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
|||
08 Jan.

ΜΕΛΙSSES: Έγραψαν ιστορία στο airplay και τις ψηφιακές πωλήσεις του 2018

Οι ΜΕΛΙSSES «σφράγισαν» μουσικά  το 2018, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη και πετυχαίνοντας πράγματα που κανένα άλλο συγκρότημα δεν έχει καταφέρει μέσα σε μία χρονιά!

Τα τραγούδια του κορυφαίου συγκροτήματος, που κυκλοφορούν από την Panik Records, ξεχώρισαν στα ραδιόφωνα, σκαρφαλώνοντας στις πρώτες θέσεις του airplay. Ενδεικτικά, το «Γιατί» παρέμεινε επί 10 συνεχόμενες εβδομάδες στο no1, τόσο στο ελληνικό airplay chart όσο και στη μικτή κατάταξη, θέση στην οποία βρέθηκε και την πρώτη εβδομάδα του 2019.  Παράλληλα, στο ετήσιο ελληνικό Top200 IFPI Airplay Chart, που κατάρτισε το MediaInspector, οι ΜΕΛISSES κατέλαβαν τέσσερις θέσεις, με τα «Είμαι Αλλού», «Γιατί», «Το Κρυφτό» και «Το Κύμα».

Την ίδια ώρα, κυριάρχησαν και στις ψηφιακές πωλήσεις, με τα τραγούδια τους να γίνονται no1 στα ψηφιακά charts.  Στη λίστα του Spotify με τα κορυφαία τραγούδια του 2018 στην Ελλάδα πέτυχαν κάτι που κανείς άλλος καλλιτέχνης δεν έχει καταφέρει, καθώς κατέλαβαν 5 από τις 20 θέσεις! Πιο συγκεκριμένα: «Είμαι Αλλού» (no6), «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι» (no9), «Το Κρυφτό» (no18), «Το Κύμα» (no19) και «Γιατί» (no20). Παράλληλα  στο Top20 του iTunes μπήκαν τέσσερα τραγούδια τους, τα «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι» (no5), «Γιατί» (no7), «Το Κύμα» (no15) και «Το Κρυφτό» (no19).

Η επιτυχία τους ήταν εμφανής και στο YouTube, όπου αύξησαν εντός του 2018 τα views τους κατά 70 εκατομμύρια, με το video και το audio του πιο  πρόσφατου single τους «Γιατί» να μετρά πάνω από 20 εκατομμύρια views. Επίσης, ξεπέρασαν τους 100.000 subscribers, γεγονός για το οποίο βραβεύτηκαν με το «The Silver Play Button» στο μεγάλο event της Google, Youtube Pulse 2018.

Οι ΜΕΛΙSSES εντός του 2018 κέρδισαν τα βραβεία Best Group και Video Of The Year (για το «Είμαι Αλλού») στα MAD VMA, ενώ αναδείχθηκαν καλύτερο συγκρότημα και στα κυπριακά μουσικά βραβεία (Super Music Awards – SMA). Μάλιστα, οι on stage εμφανίσεις τους στα MAD VMA 2018 αποτελούν  τα videos της διοργάνωσης με τα περισσότερα YouTube views: με την Έλενα Παπαρίζου το «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι» ξεπέρασε τα  7.500.000 views και το «Στην Καρδιά» με τον Θέμη Αδαμαντίδη τα 7.000.000 views.

Μετά από μία sold out καλοκαιρινή περιοδεία με 60 συναυλίες ανά την Ελλάδα, επέστρεψαν, για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, στο «Box Athens», όπου συνεχίζουν τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις τους, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσουν τον κορυφαίο live  clubbing προορισμό.

Το 2019 βρίσκει τις ΜEΛISSES σε γιορτινούς ρυθμούς, καθώς γίνονται 10 ετών. Και σίγουρα, για ακόμα μία χρονιά, θα μας χαρίσουν μοναδικές μουσικές στιγμές, με νέα τραγούδια και album!