ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
27 Jan.

Ο Post Malone μιλά για το νέο άλμπουμ του «Twelve Carat Toothache»

Για να δημιουργήσει το νέο άλμπουμ του, με τίτλο «Twelve Carat Toothache», ο Post Malone έπρεπε να σταματήσει να κάνει συμβιβασμούς.Τα τελευταία δύο χρόνια ο Post Malone μετά βίας δημιουργούσε μουσική.

Θεωρητικά, η γαλήνη και η ησυχία της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην οποία κατοικεί, υποτίθεται ότι θα έκανε καλό στη δημιουργικότητά του. «Εδώ υπάρχουν πολύ λίγοι περισπασμοί», λέει σε συνέντευξή του στο «Bllboard», το οποίο το φιλοξενεί στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του.

Όμως η τετραετής κυριαρχία του στην κορυφή των charts, καθώς και η έναρξη της πανδημίας, τον οδήγησαν στα πρόθυρα της επαγγελματικής εξουθένωσης και τον άγχωσαν όλο και περισσότερο.

«Σκέφτεσαι τα πάντα ταυτόχρονα, και είναι μεγάλη υπερφόρτωση. Πολλά εξαρτώνται από τη μουσική. Πολλά εξαρτώνται από το αν θα μπορέσεις να συνεχίσεις να δημιουργεί τραγούδια. Και αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις γιατί σκέφτεσαι: “Έχω ήδη κανονίσει τα πάντα”. Και σου τελειώνουν οι ιδέες και αυτό είναι τρομακτικό», παραδέχεται.

Ο Post Malone ανησυχούσε ότι η φλόγα της δημιουργίας δεν θα επέστρεφε ποτέ. «Κάποτε μου άρεσε να παίζω κιθάρα – δεν παίζω πια σχεδόν καθόλου κιθάρα. Μου άρεσε να φτιάχνω beats», αποκαλύπτει.

Χρειάστηκαν μερικές χαμηλών τόνων επισκέψεις από τον συνεργάτη του και παραγωγό Louis Bell, κατά τη διάρκεια των οποίων έπαιζαν στο στούντιο του σπιτιού του, για να βρει ξανά τον εαυτό του. Για να δημιουργήσει το νέο άλμπουμ του, το οποίο θα έχει τον τίτλο «Twelve Carat Toothache», ο Post Malone έπρεπε να ανακαλύψει ξανά τον λόγο για το οποίο θέλει να ασχολείται με τη μουσική.

«Κάτι άλλαξε ξαφνικά και ένιωσα όπως ένιωθα όταν έκανα το “Stoney”», σημειώνει, αναφερόμενος στο πρώτο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2016. «Το έχασα αυτό και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να το ξαναβρώ. Πρέπει να καταλάβεις ότι επειδή δεν έχεις έμπνευση να το κάνεις αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι τα παρατάς», συνεχίζει.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by billboard (@billboard)

Ο Post Malone προσπάθησε να ανάψει ξανά τη φλόγα της αγάπης του για τη μουσική μέσα του δημιουργώντας το πιο σύντομο άλμπουμ του μέχρι σήμερα. Το «Twelve Carat Toothache» θα έχει διάρκεια περίπου 45 λεπτά, ελάχιστα σύντομο σε μια εποχή όπου τα υπερβολικά φορτωμένα hip-hop άλμπουμ κυριαρχούν στα charts.

Ήθελε να μην υπάρχουν στο άλμπουμ τραγούδια που θα αποφύγουν οι ακροατές, τραγούδια που πιστεύει ότι είχε σε προηγούμενες κυκλοφορίες του.

Τα νέα τραγούδια του «μιλούν περισσότερο για το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή: τα σκαμπανεβάσματα, την αποδιοργάνωση και τη διπολική πτυχή του να είσαι καλλιτέχνης στο mainstream ρεύμα».

Ο Louis Bell περιγράφει το άλμπουμ με όρους συναισθησίας, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα πάντρεμα «λιωμένης λάβας και φωτιάς» και «κυανών μπλε και λευκών χρωμάτων». «Νομίζω ότι αυτό που κάνει αυτό το άλμπουμ να μοιάζει ότι έχει συνοχή είναι η δυαδικότητα, η ισορροπία των πάντων», προσθέτει.

Ο Post Malone δημιούργησε επίσης ένα σύντομο άλμπουμ για να επιπλήξει τη βιομηχανία του streaming, που έχει εμμονή με τους αριθμούς και για την οποία έχει αρχίσει να πιστεύει ότι βραβεύει τους αλγόριθμους έναντι της τέχνης.

«Δεν γίνεται να στριμώχνεις 20 με 25 τραγούδια σε ένα άλμπουμ. Όταν μιλάς με μία δισκογραφική εταιρεία σου λένε: “Αν βάλεις λιγότερα τραγούδια, δεν θα έχεις τόσα streams”, αλλά το ζήτημα είναι να μην συμβιβάζεσαι με τίποτα όσον αφορά την τέχνη σου και το ένστικτό σου», εξηγεί.

«Έχω κάνει πολλούς συμβιβασμούς, ειδικά σε μουσικό επίπεδο, αλλά τώρα δεν αισθάνομαι ότι θέλω να το κάνω πια. Δεν χρειάζομαι ένα Νο. 1, αυτό δεν έχει σημασία για μένα πια, και σε ένα σημείο, είχε», τονίζει ο Post Malone.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by billboard (@billboard)

Πηγή: hit-channel.com