ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
18 Jan.

Powerplay Εβδομάδας: Olivia Rodrigo – drivers license

Τα πρώτα της βήματα στη μουσική βιομηχανία κάνει η Αμερικανίδα ηθοποιός, Olivia Rodrigo, η οποία έγινε ευρέως γνωστή ως Paige Olvera μέσα από τη σειρά “Bizaardvark”, αλλά και ως Nini Salazar-Roberts στο αμερικανικό mockumentary “High School Musical: The Musical: The Series”.

Το 2020 φαίνεται, λοιπόν, πως ήταν μία σημαδιακή χρονιά για την 17χρονη καλλιτέχνιδα, καθώς μπήκε στο studio με σκοπό την ηχογράφηση του πρώτου της digital single. Ο λόγος γίνεται για το τραγούδι “drivers license”, μία mid-tempo δημιουργία, βασισμένη στα indie-pop και folk-rock στοιχεία. Στη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού συναντάμε την ίδια την τραγουδίστρια σε συνεργασία με τον Daniel Nigro.

Το τραγούδι που είναι βασισμένο στον ήχο του πιάνου απέκτησε το δικό του music video, στο οποίο τα έντονα συναισθήματα μίας νεαρής κοπέλας, έπειτα από το τέλος μίας σχέσης της. Έτσι η Rodrigo περνά μέσα από τα προάστια, διαλυμένη συναισθηματικά και θυμωμένη, αναρωτιέται αν κάποιο από τα συναισθήματα ήταν αληθινό. Την σκηνοθετική επιμέλεια του video ανέλαβε ο Matthew Dillon Cohen.

“Το Drivers Licence” πήγε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου κατευθείαν στο No1 του UK Singles Chart καταρρίπτοντας και το ρεκόρ με τα περισσότερα streaming πρώτης εβδομάδας που είχε ο Ed Sheeran με το “Shape Of You”.