ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
05 Sep.

Σαν σήμερα γεννιέται ο θρυλικός Freddie Mercury

Ο Freddie Mercury, 74 χρόνια μετά την γέννησή του και 29 χρόνια μετά τον θάνατο του, αποτελεί ίνδαλμα της ροκ σκηνής.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 γεννιέται στη Ζανζιβάρη της Τανζανίας ένα αγόρι, που λίγα χρόνια αργότερα έμελλε να γίνει το αστέρι των Queen, ο θρυλικός Freddie Mercury, η φωνή που δεν γνώρισε ποτέ κανένα όριο.

 

Ο Freddie Mercury, κατά κόσμον Φαρόκ Μπουλσάρα, αποτελεί, 74 χρόνια μετά την γέννησή του και 29 χρόνια μετά τον θάνατο του, το καλύτερο τραγουδιστή όλων των εποχών, ίνδαλμα της ροκ μουσικής.

Εκατομμύρια λάτρεψαν τον Freddie Mercury αλλά γιατί;

Η απάντηση δεν κρύβεται τόσο στο εύρος της φωνής του, μιας και σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες είχε το «φυσιολογικό φωνητικό εύρος ενός υγιούς ενήλικου». Αντιθέτως η φωνή του Freddie Mercury ήταν τόσο μοναδική, διότι ήταν καταπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να την ελέγξει.

Μάλιστα ο θρύλος της ροκ, χρησιμοποιούσε μία δική του τεχνική και κατάφερνε πάντα να ελέγχει απόλυτα την φωνή του.

Υπήρξε ο συνθέτης πολλών μεγάλων επιτυχιών των Queen, όπως το «Somebody To Love», ο ύμνος «We Are The Champions» αλλά και το «οπερατικό» «Bohemian Rapsody».

Τα χρόνια της σόλο καριέρας του Freddie Mercury

H σόλο καριέρα του Freddie Mercury ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το πρώτο του σόλο άλμπουμ και με το ψευδώνυμο Λάρι Λιούρεξ, είχε ηχογραφήσει μία εκτέλεση του «I Can Hear Music» που είχαν πρωτοτραγουδήσει οι Beach Boys.

Το έτος του 1990 επιστρέφει στο στούντιο και ηχογραφεί μαζί με τους Queen το άλμπουμ Innuendo, το τελευταίο άλμπουμ πριν αποσυρθεί από τη δισκογραφία.

Η διάγνωση του AIDS

Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, οι γιατροί ανακοινώνουν ότι ο Freddie Mercury πάσχει από τον ιό του AIDS. Δύο εικοσιτετράωρα μετά, στις 24 Νοεμβρίου του 1991 χάνει την μάχη και αφήνει την τελευταία του πνοή.