ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
12 Apr.

SOS: το πρώτο τραγούδι από το album του Avicii «TIM»

SOS (feat. Aloe Blacc)” είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορεί μέσα από το επερχόμενο album του Avicii TIM

«Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Avicii βρίσκονται κυριολεκτικά σε ολόκληρο το “SOS”.»

Το «SOS» είναι το πρώτο single του Avicii που κυκλοφορεί μετά τον αδόκητο θάνατό του, στις 20 Απριλίου 2018.

Όταν έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 28 ετών, ο Σουηδός DJ και μουσικός παραγωγός άφησε πίσω του μία συλλογή από ανολοκλήρωτα τραγούδια, η οποία ήταν έτοιμη κατά 90%.

Η μουσική αυτή ολοκληρώθηκε χάρη στη συνεισφορά παραγωγών όπως οι Carl Falk, Albin Nedler και Kristoffer Fogelmark, και η οικογένεια του Avicii, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Tim Bergling, αποφάσισε να τη μοιραστεί με το κοινό.

Μέσα από το πρόγραμμα «Fruity Loops», ο Albin και ο Kristoffer κατάφεραν να εντοπίσουν και να διατηρήσουν τις νότες που είχε παίξει ο Tim.

«Είχε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο να παίζει πιάνο και πλήκτρα», σχολιάζει ο Nedler. «Ως αποτέλεσμα, τα δάχτυλά του θα χτυπήσουν μερικές φορές ένα ασυνήθιστο κλειδί, το οποίο έδινε έμφαση στον ήχο του. Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Tim βρίσκονται κυριολεκτικά σε ολόκληρο το “SOS”», προσθέτει.

Στις προσωπικές σημειώσεις του που ανακαλύφθηκαν μετά το θάνατό του, ο Avicii έγραψε ότι ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Aloe Blacc, τον τραγουδιστή που είχε δανείσει τη φωνή του στην τεράστια επιτυχία του «Wake Me Up». Τηρώντας την επιθυμία του, κάλεσαν τον Blacc να ηχογραφήσει το τραγούδι.

Το «SOS» προλογίζει το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Avicii, το οποίο τιτλοφορείται «TIM» και αναμένεται κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου από τη Universal Music.

Τα καθαρά έσοδα από το άλμπουμ «TIM» θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «Tim Bergling» και στους σκοπούς στους οποίους είναι αφοσιωμένο, όπως η πρόληψη των ψυχικών ασθενειών και των αυτοκτονιών.

Το «SOS» συνοδεύει ένα ξεχωριστό βίντεο που περιέχει ορισμένα από τα χιλιάδες συγκινητικά μηνύματα του κοινού για τον Avicii, το ταλέντο του και την απώλειά του.

Μετά τον τραγικό θάνατο του διάσημου DJ και παραγωγού, θαυμαστές του από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τα μηνύματα και τις προσωπικές ιστορίες τους στην ιστοσελίδα Αvicii.com, στην οποία μπορείτε ακόμα να δημοσιεύσετε τις δικές σας ιστορίες.

Αυτό το βίντεο είναι ένα «ευχαριστώ» από την ομάδα του Tim για όλη την αμέριστη αγάπη και τη συνεχόμενη υποστήριξη από τον κόσμο.

Ταυτόχρονα δίνεται στη δημοσιότητα το βίντεο «The Story Behind “SOS” ft. Aloe Blacc», στο οποίο μιλούν για τον αδικοχαμένο αστέρα της EDM και για την ολοκλήρωση του «SOS» οι παραγωγοί Kristoffer Fogelmark και Albin Nedler και ο τραγουδιστής Aloe Blacc, στενοί φίλοι και συνεργάτες του Avicii.

«Παραλύω απλώς μιλώντας γι’ αυτό, αλλά όλα αφορούσαν την ολοκλήρωση του οράματος του Tim», λέει ο Fogelmark.

«Νιώθω ότι το SOS ήταν ένα τραγούδι πιθανώς μπροστά από την εποχή του όταν το έγραψε (ο Αvicii). Και έγραψε αυτούς τους στίχους προφανώς για ορισμένες από τις μάχες του», σχολιάζει ο Aloe Blacc.

«Νομίζω ότι είναι ένα πραγματικά σημαντικό ζήτημα να προσεγγίσεις και να το μοιραστείς… ειδικά με την πρόσβαση του Avicii στα αυτιά και στις καρδιές. Για να δώσεις στον κόσμο τις λέξεις να μπορέσουν να πουν “χρειάζομαι βοήθεια”.»

 

 

Πηγή: hit-channel.com