ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
31 Dec.

SUPER Year-End Chart: Τα πρώτα σε Airplay Τραγούδια της χρονιάς

Βράδυ Παραμονής στον SUPER FM και σε μια ειδική εορταστική εκπομπή, μετά τον Θέμη Γεωργαντά στο Top20 Airplay Chart του 2020, τη σκυτάλη πήρε ο Ζήνωνας Ζιντίλης, ο διευθυντής του σταθμού και παραγωγός, για το τελευταίο απο τα year-end charts της χρονιάς. Ποιες ήταν οι 20 πρώτες σε μεταδόσεις επιτυχίες του 2020 από το διεθνές ρεπερτόριο;

20 ξένα τραγούδια που ακούστηκαν παντού! Το κορυφαίο viral track της χρονιάς «Jerusalema» έμεινε τελικά στην 2η θέση αφήνοντας στην κορυφή τον αδιαφιλονίκητο κορυφαίο superstar της χρονιάς, τον Καναδό The Weeknd.

To “Blinding Lights” από τον φετινό άκρως επιτυχημένο album του The Weeknd με τίτλο “After Hours” αποτελεί με διαφορά το πιο πολυπαιγμένο κομμάτι εδώ και πολλούς μήνες από τις 29 Νοεμβρίου 2019 όταν κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα.

Το “Blinding Lights” δεν ήταν μόνο η απόλυτη Νο1 ξένη επιτυχία στην Κύπρο και στον SUPER αλλά και η μεγαλύτερη παγκόσμια επιτυχία του 2020. Φτάνοντας στο Νο1 σε τριάντα-τέσσερεις χώρες στον πλανήτη, No1 για 7 εβδομάδες στις ΗΠΑ όπου έσπασε και το ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής για ένα ολόκληρο χρόνο στο top10, No1 στο ΗΒ για 8 εβδομάδες, για 10 στην Γερμανία και για 11 εβδομάδες στην Αυστραλία. Αναδείχθηκε επίσης Νο1 σε φυσικές πωλήσεις, downloads και streaming στα year-end charts στο επίσημο UK Singles Chart, στις ΗΠΑ στο Billboard Hot 100 και στην πατρίδα του The Weeknd στο Canadian Hot 100.

Δείτε εδώ τον The Weeknd στην εντυπωσιακή παρουσίαση του “Blinding Lights” live στα ΜΤV VMAs 2020

Ολόκληρη η λίστα με τα 20 πρώτα σε μεταδόσεις ξένα κομμάτια της χρονιάς: