ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
|
07 Dec.

Taylor Swift: «Πρόσωπο της Χρονιάς» στο “TIME”!

Όσοι έσπασαν τη σιωπή τους και μοιράστηκαν την ιστορία τους ως θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης επέλεξε το περιοδικό Time για το Πρόσωπο της Χρονιάς 2017.

Οι «The Silence Breakers» εμφανίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ στην άκρη του υπάρχει το χέρι μιας γυναίκας, η οποία μίλησε στο Time αλλά ανέφερε ότι «δεν μπορεί να εμφανισθεί χωρίς να απειληθεί η ζωή της».

Στη φωτογραφία απεικονίζονται η ακτιβίστρια Adama Iwu, η ηθοποιός Ashley Judd, η τραγουδίστρια Taylor Swift, η Isabel Pascual, που εργάζεται στη διαλογή φραουλών στο Μεξικό και η πρώην υπάλληλος της Uber, Susan Fowler.

«Οι γυναίκες και οι άντρες που έσπασαν τη σιωπή τους καλύπτουν όλες τις φυλές, όλα τα εισοδηματικά επίπεδα, όλα τα επαγγέλματα και σχεδόν όλες τις γωνίες του πλανήτη», σημειώνει το περιοδικό. «Και εξαπέλυσαν μια από τις ταχύτερες αλλαγές στον πολιτισμό μας από τη δεκαετία του 1960».

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης βέβαια ενήργησαν ως ισχυροί επιταχυντές, με το hashtag #MeToo να έχει χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια φορές σε τουλάχιστον 85 χώρες.

«Έγινε hashtag, μια κίνηση, μια αναμέτρηση. Αλλά άρχισε, όπως και η μεγάλη κοινωνική αλλαγή σχεδόν πάντα, με μεμονωμένες πράξεις θάρρους», αναφέρει το Time.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump και ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping επιλέχθηκαν ως πρώτος και δεύτερος επιλαχών.

Το περιοδικό Time έχει θεσμοθετήσει το Πρόσωπο της Χρονιάς για πάνω από έναν αιώνα, αποδίδοντας τον τίτλο άτομα ή ομάδες ατόμων που επηρεάζουν την επικαιρότητα. Μεταξύ αυτών υπήρξαν η Angela Merkel, οι Bill και Melinda Gates, ο Αδόλφος Hitler, ο J. Stalin και ο ιρανός Ayatollah Ruhollah Khomeini.

Πηγή: www.liberal.gr