ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
26 Apr.

Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει την Eurovision του 2021

Ψηφίστηκε η κάλυψη του κόστους ακύρωσης της φετινής Eurovision.

Η πόλη του Ρότερνταμ συμφώνησε να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2021, αφού η φετινή διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε την κάλυψη του κόστους ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ ως αποτέλεσμα της ακύρωσης του διαγωνισμού το 2020, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει το Μάρτιο ότι ο φετινός διαγωνισμός δεν μπορούσε να διεξαχθεί το Μάιο λόγω της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Ο χώρος εκδηλώσεων Ahoy Arena, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η φετινή Eurovision, τροποποιήθηκε για να υποδεχθεί προσωρινά ασθενείς με κορονοϊό.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και το Ahoy Arena «μπορούν να υπολογίζουν στο Ρότερνταμ ως διοργανώτρια πόλη», είπε μετά την ψηφοφορία ο Σάιντ Κάσμι, δημοτικός σύμβουλος της ολλανδικής πόλης για θέματα πολιτισμού.

Προς το παρόν δεν έχουν οριστεί οι νέες ημερομηνίες για το διαγωνισμό του 2021.

Eurovision 2020 - Allocations Draw

Διαδικτυακό show στη θέση της φετινής Eurovision

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην ακύρωση της Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, γεγονός που φυσικά απογοήτευσε τους χιλιάδες οπαδούς του θεσμού.

Οι διοργανωτές της Eurovision ξεκίνησαν έτσι να ψάχνουν να βρουν κάποια εναλλακτική λύση υπό τη μορφή ενός τηλεοπτικού show μέσω του διαδικτύου.

Μετά από απαίτηση χιλιάδων κόσμου η EBU πήρε τελικά την απόφαση να διοργανώσει έναν ιστορικό online «τελικό» με τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους, χωρίς να βαθμολογούνται.

Έτσι το «μένουμε σπίτι» πυροδότησε την ιδέα να γίνει για πρώτη φορά ένας ιστορικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Το show «Europe Shine A Light» θα μεταδοθεί στις 16 Μαΐου.

Σκοπός δε θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο τραγούδι, μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία, αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο.

Πηγή: Hit Channel