ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
|
22 Jan.

U2: Κυκλοφόρησαν σε video το “Get out of your own way”!

Το διάσημο ιρλανδέζικο συγκρότημα U2 κυκλοφόρησε το νέο τους video clip για το τραγούδι “Get Out Of Your Own Way”, που συμπεριλαμβάνεται στο album «Songs of Experience». 

Μία καλλιτεχνική κολεκτίβα αρμόδια στον σχεδιασμό graffiti είναι αυτή που ανέλαβε κι έφερε εις πέρας την οπτικοποίηση του “Get Out Of Your Own Way”.

Ο λόγος γίνεται για τους Broken Fingaz Crew, οι οποίοι διέθεσαν έργα τους στο συγκρότημα και με τη χρήση της animated επεξεργασίας φτάσανε στο τελικό αποτέλεσμα του video clip του ιρλανδικού συγκροτήματος. Αντιθετικές μεταξύ τους εικόνες βοηθούν στην πολιτική τοποθέτηση του συγκροτήματος, μέσω του πρόσφατου κινητήριου τραγουδιού τους. Από την μία πλευρά βρίσκεται μία γυναίκα που κλαίει κι ένα φλεγόμενο κρανίο, ενώ από την άλλη πλευρά γίνονται άμεσες πολιτικές αναφορές, όπως με την πορεία των Ku Klux Klan, με δάδες στο χέρι, αλλά και τον Trump να παρακολουθεί από το γραφείο του.

Με το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό να σκιαγραφείται σε μία μορφή τέχνης, οι U2 καταφέρνουν για ακόμα μία φορά να τραβήξουν τα βλέμματα με το απλοϊκό και ταυτόχρονα ευφυές σκεπτικό τους. Οι Broken Fingaz Crew δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός σχολιασμού. Συγκεκριμένα αναφέρουν μέσα από σχετικές τους με το θέμα δηλώσεις: “Για εμάς, το 2017 ήταν η χρονιά όπου ο φασισμός απέκτησε αρκετή ‘αυτοπεποίθηση’ ώστε να μπορέσει να σηκώσει ξανά τα χέρια του, πράγμα που υποβοηθήθηκε από τον Trump και άλλους αρχηγούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον φόβο των ανθρώπων για να χτίσουν περισσότερα τείχη και να φέρουν τον διαχωρισμό.”

Πηγή: www.u2.com, www.soundarts.gr