ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
29 Apr.

Η Καίτη που αγαπάμε! 

Η Καίτη Γαρμπή γεννήθηκε στην Αθήνα και μπήκε στο χώρο του τραγουδιού μαζί με την αδερφή της, Λία όταν εκείνη ήταν 15 ετών και η μικρή της αδερφή μόλις 13. Το πρώτο κομμάτι που ηχογράφησε ήταν το «Στο Sain Troppe». Το 1988 υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία CBS. Το 1989 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ «Πρόβα», τίτλος προφητικός για την μεγάλη καριέρα που μόλις άρχιζε να χτίζεται σιγά-σιγά.

Το 1990 ο δεύτερος δίσκος της είναι γεγονός. Τα τραγούδια «Τζίνι» και «Φαντασματάκι» ξεχωρίζουν, παίζουν διαρκώς στα ραδιόφωνα της χώρας και η Καίτη Γαρμπή καθιερώνεται ως μία από τις πιο αγαπημένες νέες ερμηνεύτριες. Στις 16 Οκτωβρίου του 1992 κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Του φεγγαριού αναπνοές», ο οποίος έγινε χρυσός ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 50.000+ αντίτυπα. Ήταν ο πρώτος δίσκος της που κινείται σε πιο ανάμικτο ποπ-λαϊκό στυλ, σε αντίθεση με τους αποκλειστικά ποπ τρεις πρώτους της, και ο δίσκος που την καθιέρωσε ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα στον χώρο της ελληνικής μουσικής, καθώς περιείχε το τραγούδι “Πες το μ’ ένα φιλί”, τη μεγαλύτερη ως τότε ραδιοφωνική επιτυχία της. Στις 8 Οκτωβρίου του 1993 κυκλοφόρησε ο πέμπτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Ως τον Παράδεισο», ο οποίος έγινε αμέσως χρυσός και στη συνέχεια πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 60.000 αντίτυπα. Ο δίσκος συνέχισε την επιτυχία του προηγούμενου δίσκου και συνέβαλε στην ολοένα και αυξανόμενη ανοδική πορεία της. Έβγαλε μεγάλο αριθμό νέων επιτυχιών όπως το ομότιτλο, το “Ναι, υπάρχω εγώ”, το “Ο καφές”, το “Ντέρτι” κ.α. Επίσης περιέχονται και τέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Φοίβου (ανάμεσα τους και το «Ναι, υπάρχω εγώ» που αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία του συνθέτη).

Το 1994 κυκλοφορεί ο πλατινένιος δίσκος «Ατόφιο χρυσάφι» που απογείωσε την καριέρα της Καίτης με όλα τα κομμάτια να γίνονται επιτυχίες και να ακούγονται μέχρι και σήμερα. Για πολλούς όμως, το κομμάτι «Μη με συγκρίνεις» ήταν ίσως ο θεμέλιος λίθος για να χτίσει την επιτυχημένη πορεία της. Το 1997 κυκλοφορεί δίσκος «Ευαισθησίες» και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας με τα «Ιεροσυλία» και «Ευαισθησίες» να καθιερώνονται ως all-time-classic. Ο δίσκος έγινε τριπλά πλατινένιος, ξεπερνώντας τις 160,000 πωλήσεις.

Στις 10 Μαΐου του 1996 κυκλοφόρησε ο έβδομος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Αρχίζω πόλεμο», μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της δεκαετίας και της ελληνικής δισκογραφίας, αφού έγινε τετραπλά πλατινένιος σε Ελλάδα και τριπλά σε Κύπρο. Στις 23 Ιουνίου του 1999 κυκλοφόρησε τον δέκατο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Δώρο Θεού», ο οποίος έγινε χρυσός από τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του – και στη συνέχεια έγινε πλατινένιος ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 80,000+ αντίτυπα. Μάλιστα, στο ένθετο του CD υπήρχε η αφιέρωση: «Διονύση μου, το «Δώρο Θεού είναι χαρισμένο σε σένα που βρίσκεις τρόπο να κάνεις ξεχωριστή την κάθε συνηθισμένη μέρα μας». Οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού γράφτηκαν από τη Γιούλα Γεωργίου, η οποία τους εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στην Καίτη και τον Διονύση.

Στις 10 Απριλίου του 2000 κυκλοφόρησε ο ενδέκατος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Το κάτι», η τελευταία της συνεργασία της με τον Φοίβο, ο οποίος έγινε τετραπλά πλατινένιος στην Ελλάδα ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 240,000 αντίτυπα (που ισοδυναμούν σε παραπάνω από 120,000 άλμπουμ). Στις 15 Δεκεμβρίου του 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο “Τι θέλουνε τα μάτια σου”, ενώ το 2001 κυκλοφόρησε ο δωδέκατος προσωπικός της δίσκος με τίτλο “Απλά τα πράγματα”, ο οποίος έγινε διπλά πλατινένιος στην Ελλάδα, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 120.000 αντίτυπα. Ακολούθησαν το EP “Μια καρδιά” (2002), ο δίσκος “Έμμονες Ιδέες” (2003), “Γαλάζιο και Λευκό” (2004), “Έχω στα Μάτια Ουρανό” (2005) και “Πώς Αλλάζει Ο Καιρός” (2006). Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008, η Καίτη Γαρμπή έκανε την έκπληξη και συνεργάστηκε με τον έντεχνο συνθέτη Νίκο Αντύπα, που μαζί κυκλοφόρησαν τον δίσκο “Καινούργια εγώ”, ο οποίος θεωρείται ότι έχει ένα από τα πιο καλαίσθητα εξώφυλλα της ελληνικής δισκογραφίας.

Το 2011 αλλάζει δισκογραφική εταιρεία κι εντάσσεται στο δυναμικό της Universal.  Το καλοκαίρι του 2012 ηχογραφεί με τη δημοφιλή τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι το κομμάτι Buona Vita κι αμέσως ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των charts στην Ιταλία. Επίσης συμμετείχε στη συναυλία για τα 20 χρόνια του Φοίβου στην ελληνική δισκογραφία. Ακολουθούν συνεργασίες της με μουσικοσυνθέτες όπως ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Θάνος Παπανικολάου, η Ελένη Γιαννατσούλια και η Βίκυ Γεροθόδωρου.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Καίτη Γαρμπή, ύστερα από 19 χρόνια, επανασυνδέεται με τον Φοίβο και από την άνοιξη του ίδιου έτους ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Αυτό το πάρτυ που θέλω», γιορτάζοντας τα 30 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική δισκογραφία. Έχοντας συνεργαστεί με πολλούς δημιουργούς, έχει δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της, ενώ είναι η μόνη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έχει περισσότερα από 30 ντουέτα στη δισκογραφία. Ανήκει στο δυναμικό της Panik Platinum από το 2015.