ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
18 Mar.

Η Νατάσα του λαϊκού

Η Νατάσα Θεοδοωρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της. «Όταν ξεκίνησα από τη Θεσσαλονίκη ήμουν 17 ετών. Δεν είχα καμία σχέση, μα καμία, με αυτό που λέμε τραγούδι, νυχτερινή δουλειά και δεν φανταζόμουν όλα αυτά τα καλά που μου ήρθαν στη ζωή», θα θυμηθεί σε συνέντευξή της. Το 1996 έρχεται στην Αθήνα και εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο μαζί με τους Αντώνη Ρέμο και Λάμπη Λιβιεράτο, με το αθηναϊκό κοινό να την υποδέχεται πολύ θερμά. Η επιτυχημένη της παρουσία στη σκηνή την οδήγησε στη  δισκογραφία και το 1996 υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρία SONY MUSIC.

Tο πρώτο της album κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του ‘97, με τίτλο «Νατάσα Θεοδωρίδου». Έγινε μέσα σε λίγους μήνες πλατινένιο, με τη Νατάσα να θεωρείται ως το νέο μεγάλο όνομα του λαϊκού τραγουδιού. Το 1998 κυκλοφορεί τον δεύτερό της δίσκο, με τίτλο «Δεύτερη αγάπη», με τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως : «Αχάριστη καρδιά», «Δεύτερη αγάπη», «Σωστό ή λάθος». Κορυφαία στιγμή του, η συνεργασία με τον Πασχάλη Τερζή στο τραγούδι “Δεν θέλω τέτοιους φίλους”. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας τα 80.000 αντίτυπα, ενώ η συνεργασία με τον Πασχάλη Τερζή επεκτάθηκε και με τις εμφανίσεις τους στα «Αστέρια».

Το 2002 παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου «Τόση αγάπη πώς να χαθεί» σε στίχους και μουσική Γιώργου Θεοφάνους (που γίνεται επίσης πλατινένιος) «μετακομίζει» στο «ΦΩΣ», αυτή τη φορά μόνη της. Καλλιτεχνικά απογειώνεται.  Σταθμός στην καριέρα της, ο δίσκος «Έρωτα, δεν ξέρεις ν’ αγαπάς» – η επισφράγιση της φιλίας της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Το 2005, επιστρέφει στις μεγάλες πίστες συνεργαζόμενη μαζί με τον Γιάννη Πάριο στην Ιερά Οδό, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί και ο έβδομος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Ως Εκεί Που Η Καρδιά Μπορεί Ν’ Αντέξει». Την επόμενη χρονιά ακολουθεί η συνεργασία της με τον συνθέτη Γιώργο Μουκίδη, στον χρυσό δίσκο “Έχω Μια Αγκαλιά” ενώ το 2007, με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων της στην δισκογραφία, κυκλοφορεί το “Νατάσα” με συνθέτη τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και στιχουργό τον Ηλία Φιλίππου.

Είναι 2009 και η Θεοδωρίδου γνωρίζει την απόλυτη επιτυχία με το «Κόκκινη Γραμμή». Το 2010 έρχεται η δισκογραφική δουλεία «Η ζωή μου έρωτας» και το 2013 κυκλοφορεί ο δίσκος “Σ’ Αγαπώ” σε μουσική του Αντώνη Βαρδή και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου, ο οποίος αποτελεί και την τελευταία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη. Μάιος του 2016 και η Νατάσα εντάσσεται στο δυναμικό της Heaven, κυκλοφορώντας ακόμη μια μεγάλη επιτυχία σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια. Ο «Ανήσυχος καιρός» εκτοξεύεται αμέσως στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts.

Ξεχωριστό κομμάτι της μουσικής της πορείας της Νατάσας Θεοδωρίδου είναι και τα ντουέτα που έχει κάνει με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής αλλά και νεότερους καλλιτέχνες. «Δεν θέλω τέτοιους φίλους» με τον Πασχάλη Τερζή, 1998, «Επιτέλους» με την Καίτη Γαρμπή, 2000, «Να ‘σουν θάλασσα» με τον Σαρμπέλ, 2005, «Τα χατίρια» με τη Μαρινέλλα, 2012, «Ανάμνηση» με τον Αντώνη Βαρδή, 2013, «Λάθος μου» με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, 2018 αλλά και κομμάτια με Γιάννη Πάριο, Έλενα Παπαρίζου, Νίκο Βέρτη κ.α. άφησαν το στίγμα τους στην πορεία της.

Πέραν από εξαιρετική δισκογραφία, η Νατάσα Θεοδωρίδου «έχτισε» και σταθερές, μεγάλες φιλίες. Για του λόγου το αληθές; Με την Ελένη Μενεγάκη είναι κουμπάρες. Η φιλία τους μετρά πάνω από δύο δεκαετίες και έχει ως αφετηρία την βραδιά στο Φιξ το 1998, όπου είχαν βγει για να διασκεδάσουν. Πολύ καλός φίλος της είναι και ο Παντελής Καναράκης, με τον δεύτερο μάλιστα να δηλώνει στο Ινσταγκραμ του πως: «Για πάνω από είκοσι χρόνια με τη Νατάσα έχουμε περάσει ωραία, δύσκολα, εύκολα, συνηθισμένα, ασυνήθιστα, ζόρικα, τρυφερά, σκληρά μα πάνω απ όλα έχουμε γελάσει πολυυυυ. Στο γέλιο χτίστηκε η αγάπη μας»! Τέλος, γνωστή είναι και η σχεδόν αδερφική της σχέση με την Έφη Παπαϊωάννου: «Με τη Νατάσα ξέρω ότι στα δύσκολα θα σηκώσω το τηλέφωνο και θα είναι πάντα εκεί. Και είναι από τα άτομα που μου δίνουν μόνο θετική ενέργεια. Όταν είναι κοντά μου νιώθω ότι φωτίζεται ο τόπος» θα δηλώσει η γνωστή σχεδιάστρια μόδας.