ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
18 Jul.

Η Olivia Rodrigo κυκλοφορεί το νέο single «Vampire»

Η Olivia Rodrigo επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο νέο single «Vampire».

Το συναισθηματικά ειλικρινές και ταυτόχρονα εξαιρετικά δομημένο τραγούδι είναι το πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ της 20χρονης pop star με τίτλο «Guts», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Geffen Records / Universal Music στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Olivia Rodrigo έγραψε το «Vampire» μαζί με τον Dan Nigro, τον συνεργάτη της στο εξαιρετικά επιτυχημένο πρώτο άλμπουμ της «Sour», ο οποίος επιμελήθηκε και την παραγωγή του τραγουδιού.

Το «Vampire» είναι μία απόκλιση από τον ονειρικό μινιμαλισμό των προηγούμενων επιτυχιών της, όπως το πέντε φορές πλατινένιο ντεμπούτο της στη δισκογραφία με το «Drivers License».

Το τραγούδι ξεκινάει με μία σιωπηλή ένταση πριν εξελιχθεί σε ένα μεγαλειώδες pop-rock έπος με καταιγιστικά ντραμς και ένα υπέροχα ξέφρενο πιάνο.

Καθώς το «Vampire» αποκτά μία άγρια ταχύτητα, η Olivia Rodrigo αποκαλύπτει την εκλέπτυνσή της ως τραγουδίστρια και στιχουργός, αφηγούμενη μία ιστορία για έναν τοξικό έρωτα που σου αποστραγγίζει τη ζωτική σου δύναμη.

«Ήμουν αναστατωμένη για μία συγκεκριμένη κατάσταση και πήγα μόνη μου στο στούντιο και κάθισα στο πιάνο και οι συγχορδίες, η μελωδία και οι στίχοι απλά ξεχύθηκαν από μέσα μου – σχεδόν σαν μία εξωσωματική εμπειρία», θυμάται η Olivia Rodrigo για τη δημιουργία του «Vampire».

«Είναι ένα τραγούδι για το αίσθημα της σύγχυσης και του πόνου, και στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο να είναι μία μπαλάντα με πιάνο. Αλλά όταν ο Dan και εγώ αρχίσαμε να το δουλεύουμε, αντιπαραθέσαμε τους στίχους με αυτά τα μεγάλα ντραμς και τις τρελές αλλαγές στον ρυθμό», εξηγεί.

«Έτσι τώρα είναι ένα τραγούδι για τον πόνο της καρδιάς με το οποίο μπορείς να χορέψεις», σημειώνει.

Το music video για το «Vampire» σκηνοθέτησε η διάσημη καλλιτέχνιδα, σκηνοθέτιδα και φωτογράφος Petra Collins.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, η Olivia Rodrigo και το YouTube διοργάνωσαν μία προσωπική εκδήλωση στο στο Λος Άντζελες για την πρεμιέρα του «Vampire». Εκεί, η τραγουδίστρια της pop αποκάλυψε το challenge #vampireOR2 Shorts και γιόρτασε την κυκλοφορία του music video μαζί με τους θαυμαστές της και δημιουργούς του YouTube.

Το «Guts» γράφτηκε εν μέρει στα θρυλικά Electric Lady Studios στη Νέα Υόρκη, αλλά ως επί το πλείστον απέκτησε σάρκα και οστά στο στούντιο στο γκαράζ του Dan Nigro στο Λος Άντζελες.

Αν και κάθε τραγούδι ανεβάζει σε νέα ύψη τη συναισθηματική ειλικρίνεια που πάντα διακατείχε τη μουσική της, η Olivia Rodrigo με το άλμπουμ αυτό τελικά διευρύνει την παλέτα της έκφρασής της και αποκαλύπτει εντελώς νέες διαστάσεις της τέχνης της.

Πηγή: hit-channel.com