ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
11 Mar.

Μια ζωή, Μαζώ.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1972 στη Νίκαια. Το ανήσυχο πνεύμα του Γιώργου ήθελε να κάνει πράγματα που ξεχωρίζουν και προκαλούν εντύπωση από μικρός. Μάλιστα, εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του πως: «Εγώ στα 7, στα 5, έλεγα ότι θέλω να γίνω τραγουδιστής. Μπορώ να σου πω, και σε παρακαλώ μη γελάσεις, στο Δημοτικό έδινα αυτόγραφα». Σε πολύ νεαρή ηλικία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην πίστα του νυχτερινού κέντρου “Παριζιάνα” στην Πάτρα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο μαγαζί δε θα αποκτήσει μόνο την πρώτη του εμπειρία, αλλά θα τον ανακαλύψει η εταιρεία Polygram, σημερινή Universal. Έτσι, οι εμφανίσεις του Γιώργου Μαζωνάκη στην Αθήνα δεν αργούν να έρθουν.

Το 1993 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, «Μεσάνυχτα και κάτι» και την επόμενη χρονιά το «Με τα μάτια να το λες» που τον έστειλε στην κορυφή των charts με τις επιτυχίες «3 το πρωί», «Ανήκω σε μένα» και «Μη μου ζητάς». Το 1996 βγαίνει το cd single «Μου λείπεις», το οποίο έγινε αμέσως χρυσό. Ακολουθούν πολλά cd singles και albums, όπως το «Παιδί της Νύχτας» το 1997 που έγινε πλατινένιο και το cd single «Θέλω να γυρίσω».

«Αλλάξανε τα πλάνα μου» το 1999, «Σάββατο» το 2003, «Τα Ίσια Ανάποδα» το 2010 και το «Το παράξενο με μένα» το 2015 ήταν άλμπουμ που σημείωσαν όλα μεγάλη εμπορική και ραδιοφωνική επιτυχία οδηγώντας -και διατηρώντας- το «παιδί της νύχτας» στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής. Από το 2014 έως το 2022 κυκλοφόρησε συνολικά 8 singles και EPs όπως τα « Έχω Περάσει Και Χειρότερα» (2014) και «Παρ’ τα Όλα Δικά Σου» (2022). Το 2023 ο Μαζώ, όντας ο πιο καθοριστικό λαϊκός τραγουδιστής της γενιάς του και συμπληρώνοντας 30 χρόνια δισκογραφίας, εντάσσεται στο δυναμικό της Panik Records με το κοινό να συνεχίζει να τον ακολουθεί φανατικά γιατί… «όσο ζω… ΜΑΖΩ»!

Οι συνεργασίες του Γιώργου Μαζωνάκη είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Σταμάτης Γονίδης, Goin’ Through, Δέσποινα Βανδή, Καίτη Γαρμπή, Πάολα, Παντελής Παντελίδης, Μαίρη Λίντα, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα με τα οποία έχει βρεθεί στην ίδια πίστα και πίσω από το ίδιο μικρόφωνό. Αξίζει όμως να αναφερθεί και η συνύπαρξή του με καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης (το 2002, για το soundtrack της ταινίας “Κουράστηκα να σκοτώνω του αγαπητικούς σου” του σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου) και με τον χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο. Οι δυο τους έγραψαν τη δική τους ιστορία κάνοντας συνεχώς ανατρεπτικά πράγματα (μάλιστα ο γνωστός χορογράφος τον πείθει να αλλάξει το σκηνικό του μαγαζιού που τραγουδούσε εκείνη την εποχή από τραπέζια, σε καναπέδες).

Μέσα στα χρόνια, ο Γιώργος Μαζωνάκης έχτισε μια ιδιαίτερη, σχεδόν «συγγενική» σχέση με το κοινό του: «Δούλεψα κι εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά, είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτά που έχουν συμβεί» θα πει στην Ελένη Βασιλοπούλου του “enter.gr”. «Από το ξεκίνημα μου είχα ένα διαφορετικό στυλ κι αυτό πάντα πηγάζει από την ανάγκη μου να νιώθω ελεύθερος μακριά από ψευτοκυριλίκια και νόρμες. Δεν το έκανα για να προκαλέσω, προκαλείς όταν πας κόντρα σε αυτό που είσαι, εγώ αυτό είμαι. Απευθύνομαι πολύ απλά στους ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, μέσα από τα τραγούδια που λέω και που νιώθουν μια ατμοσφαιρική συγγένεια μαζί μου…, και αυτό εμένα μου αρκεί».