ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
15 Apr.

Μια Φουρέιρα… «φωτιά» και «βασίλισσα»!

Την γνωρίσαμε μέσα από τις “Mystique”, ένα γυναικείο συγκρότημα στο οποίο η Ελένη Φουρέιρα μαζί με την Αλκμήνη Χατζηγιάννη και την Μαρία Μακρύ έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι. Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες τους ήταν το single «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι» σε συνεργασία με τους NEBMA που κυκλοφόρησε το 2008. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 αλλά η καριέρα του κράτησε μόνο τρία χρόνια αφού το 2010 διαλύθηκε, με την Ελένη όμως να αποδεικνύει πως… το ‘χει!

Το 2010 αποτέλεσε σταθμό για την ίδια καθώς μαζί με την εταιρία της, την Universal Music, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Ελένη Φουρέιρα», ενώ ακολούθησαν τα «Τι πονηρό μου ζητάς» το 2012, το «Άνεμος Αγάπης» το 2014 και το «Βασίλισσα» το 2017. Η κοινή δισκογραφική πορεία της Panik Records και της Ελένης Φουρέιρα, της κορυφαίας pop star των no1 επιτυχιών και των μεγάλων ρεκόρ, ξεκίνησε το 2015 και έγινε αμέσως συνώνυμη της επιτυχίας. Είναι η χρονιά που κλέβει την παράσταση με το «Στο θεό με πάει», την πολύ επιτυχημένη διασκευή της συμμετοχής του Ισραήλ στη Eurovision με τίτλο “Golden Boy” που ερμήνευσε ο Nadav Guedj – ο οποίος μάλιστα δε δίστασε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του μόλις άκουσε την ελληνική ερμηνεία του τραγουδιού του από την μοναδική Ελένη Φουρέιρα. Το video clip του είναι εντυπωσιακό αφού για το γύρισμά του η Ελένη Φουρέιρα και οι χορευτές της κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και το κομμάτι ακούγονταν δυνατά στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Είναι 2018 και η Ελένη Φουρέιρα κάνει το μεγάλο “μπαμ”, “κατακτώντας” ολόκληρη την Ευρώπη. Εκπροσωπεί την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι “Fuego” και τερμάτισε δεύτερη, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει ποτέ η Κύπρος στον διαγωνισμό. Αμέσως μετά τη Eurovision και με το “Fuego” να έχει σημειώσει υψηλές πωλήσεις και charts παγκοσμίως, ξεκίνησε μια πολύμηνη sold out ευρωπαϊκή περιοδεία, με sold out εμφανίσεις σε 16 χώρες και δεκάδες ζωντανές μουσικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Για τη συμμετοχή της στη Eurovision, η Ελένη Φουρέιρα θυμάται πως: «Την ώρα που έμπαινα στο αεροπλάνο για τη Λισαβόνα, ήξερα ότι είχα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο, τόσο με την ίδια τη συμμετοχή μου όσο και με το τραγούδι, που ήταν εκτός της comfort zone μου, αλλά και με το γεγονός ότι πήγαινα με την Κύπρο και όχι με την Ελλάδα». «Πίστευα πολύ στον εαυτό μου, όμως γνώριζα ότι την Κύπρο δεν τη δίνουν ποτέ ψηλά στα στοιχήματα. Είχαμε προσχεδιάσει με την ομάδα μου και το ΡΙΚ ότι θα κάνουμε ένα κλιπ ωραίο αισθητικά, αλλά όχι χορευτικό, ώστε να μην προδώσουμε αυτό που θα παρουσιάζαμε. Το κόλπο πέτυχε και όταν φτάσαμε, ενώ δεν μας υπολόγιζε κανείς, μετά την πρώτη πρόβα μπήκα στην πεντάδα των στοιχημάτων κι έπειτα έφτασα στην πρώτη θέση».

Με την καριέρα της να είναι υπεράνω συνόρων, η Ελένη Φουρέιρα ξεκινάει μία πολύμηνη ευρωπαϊκή περιοδεία, με sold out εμφανίσεις σε 16 χώρες, που «συνοδεύεται» και από πλατινένιες και χρυσές διακρίσεις σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Σουηδία και η Νορβηγία. Επίσης, είναι η μόνη καλλιτέχνης από την Ελλάδα που έχει εμφανιστεί στα μουσικά βραβεία της Ισπανίας και έχει μοιραστεί το ίδιο stage με ονόματα της παγκόσμιας μουσικής όπως ο David Guetta και η Rosalia. Παράλληλα, έχει κυκλοφορήσει το αγγλόφωνο EP “Gypsy Woman”, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διαφημιστική καμπάνια του Netflix España για την υπερεπιτυχημένη σειρά “La Casa De Papel” και έχει κάνει μία διεθνή συνεργασία κορυφής με τον θρυλικό Snoop Dogg στο τραγούδι “Sirens”.

Το 2022 η “εκρηκτική” superstar παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ “Poli – Ploki”, που κυκλοφορεί από την Panik Records! Κάνοντας πάντα πρωτοποριακές και ανατρεπτικές μουσικές προτάσεις, η Ελένη Φουρέιρα μας βάζει στον δικό της μουσικό κόσμο μέσα από 12 tracks, με διαφορετικούς ήχους, μοντέρνα παραγωγή, catchy στίχους και το ξεχωριστό της ταμπεραμέντο. Το “Poli – Ploki”, το οποίο έγινε αμέσως viral, μπήκε στο New Music Friday, την πιο σημαντική λίστα του Spotify με τις νέες κυκλοφορίες και προκάλεσε ενθουσιασμό στα social media. Το 2023 η Ελένη Φουρέιρα διανύει την πιο όμορφη περίοδο της ζωής αφού φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι. Δισκογραφικά, λίγο καιρό μετά το “Oh Mami”, μάς παρουσιάζει μια ακόμα νέα επιτυχία με τίτλο “Κόλλημα” που κυκλοφόρησε από την Panik Records σε συνεργασία με τον Display. Το “Κόλλημα”, που κατέκτησε αμέσως τις καρδιές του κοινού, έγινε χρυσό σε ψηφιακές πωλήσεις σε λιγότερο από ένα μήνα και απόλυτο viral στα social media, αποκαλύφθηκε πρώτη φορά μέσα από ένα εντυπωσιακό act στα φετινά Mad VMA, όπου η Ελένη Φουρέιρα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης εδώ και 10 χρόνια που απέσπασε 3 βραβεία στην ίδια διοργάνωση (κέρδισε τα Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης Ποπ, Viral Τραγούδι Της Χρονιάς και Video Της Χρονιάς). Η Ελένη Φουρέιρα, η οποία έχει κερδίσει 18 μουσικά βραβεία στην Ελλάδα και 12 στην Κύπρο, έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα μουσικά γεγονότα παρουσιάζοντας μοναδικά και εντυπωσιακά acts. Η Ελένη είναι βασίλισσα και στα streams, αφού μεταξύ άλλων, είναι η no1 καλλιτέχνης σε Spotify streams και no1 σε monthly listeners στο Spotify, με κάθε της τραγούδι να έχει εκατομμύρια streams και με το σύνολό της να ξεπερνά τα 91 εκατομμύρια. Στο YouTube δεν έχει πάνω από 275 εκατομμύρια προβολές, με συνεχή no1 θέση στις τάσεις του μέσου.