ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
22 Apr.

Ο Πέτρος της επιτυχίας!

Ο Πέτρος Ιακωβίδης γεννήθηκε στην Καβάλα και ασχολείται με τη μουσική από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Έχει σπουδάσει μουσική και παίζει διάφορα όργανα όπως κιθάρα, μπουζούκι, κρουστά και πιάνο. Από το 2015, βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία στην ελληνική δισκογραφία, όχι μόνο ως ερμηνευτής δικών του τραγουδιών, αλλά και ως συνθέτης και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών. 

 Έκανε το ντεμπούτο του με το τραγούδι «Ο έρωτας μου γίνε», ενώ ακολούθησαν πολυάριθμες επιτυχίες, όπως «Βάλε”, «Αγκαλιά», «Κοριτσάκι μου», «Αποτυπώματα», «Μου έλειψες πολύ», «Μη Θυμώνεις», «Σ’ Αγαπαώ Σου Φωνάξα», «Τατουάζ», και «Οδός Τσιμισκή». Ξεκίνησε την πορεία του στις πίστες το 2015, εμφανιζόμενος στο Room63 με τους Ελένη Τζαβάρα, Χρήστο Ανδριανό και Χριστίνα Σάλτη. Ακολούθησε το Fantasia Live το 2016, όπου συνεργάστηκε με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Ελένη Φουρέιρα, το Club Vogue και σειρά εμφανίσεων σε διάφορα κλαμπ, όπως το Teatro Music Hall και το Akanthus, πριν επιστρέψει στο Fantasia με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Ήβη Αδάμου το 2021. Επιστρέφει στο Club Vogue τη σεζόν 2023-2024, αυτή τη φορά συνεργαζόμενος με την Λένα Ζευγαρά.

Εκτός από δικά του τραγούδια, έχει υπογράψει και πολλά τραγούδια σε μουσική και στίχους για άλλους καλλιτέχνες όπως τα «Ξημερώματα» (Κωνσταντίνος Αργυρός), «Παίξε Μαζί Μου» (Θοδωρής Φέρρης), «Χτύπα» (Stan), «Τελικά Σε Ξεπέρασα» (Νατάσα Θεοδωρίδου), «Μη Μιλάς» (Γιάννης Πλούταρχος), «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» (Κωνσταντίνος Αργυρός) κ.α. «Ζήλεψε» όμως – με τη καλή έννοια- τραγούδι που έδωσε σε άλλο τραγουδιστή; «Ζήλεψα το “Πόσο” του Αργυρού. Του το είπα κιόλας. Όταν το άκουσα στην ενορχήστρωση, τρελάθηκα. Μου έκανε τότε ότι ήταν κάτι διαφορετικό», είπε σε συνέντευξή του στον Τάσο Ριζόπουλο. Όσο για την έμπνευσή του, ο Πέτρος Ιακωβίδης παραδέχτηκε πως: «Όλα τα τραγούδια που έχω γράψει είναι εμπνευσμένα από ιστορίες που έχουν συμβεί είτε σε εμένα είτε σε κάποιον φίλο μου».

Από τον Νοέμβριο του 2022 κι εντεύθεν, ο Πέτρος Ιακωβίδης ανήκει στο δυναμικό της Panik Records με το «Να Να Να Να (Τραγούδω Για Σένα) » να είναι το πρώτο κομμάτι που κυκλοφορεί με την νέα του εταιρεία -το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία.  Ακολούθησαν άλλες δύο, το «Αχ Καρδούλα Μου” και «Σήκωσε Το Τηλέφωνο» Το 2023 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ ‘«Καλησπέρα» από την Panik Records, το οποίο γνώρισε αμέσως επιτυχία. Τον Δεκέμβριο του 2023 κυκλοφόρησε το «Πες μου Καίτη», ένα τραγούδι που ξεχώρισε από τις ζωντανές εμφανίσεις του Πέτρου Ιακωβίδη.