ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
08 Apr.

Ρόκκος, ένας ροκ τύπος. 

Ο Στέλιος Ρόκκος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και διαχρονικούς Έλληνες τραγουδιστές και τραγουδοποιούς. Ξεκίνησε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα επαγγελματικά στη γενέτειρά του, τη Λήμνο, το 1984. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, περιόδευσε στην Ευρώπη, την Αμερική και το Ισραήλ ως κιθαρίστας στο πλευρό γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. Η μεγάλη εμπορική επιτυχία έρχεται με το δεύτερο άλμπουμ του, «Σμαραγδια και Ρουμπίνια». Το τραγούδι που φέρει τον ίδιο τίτλο με το άλμπουμ, ξεχώρισε αμέσως. Είναι μία ερωτική μπαλάντα που άγγιξε κατευθείαν την καρδιά του κοινού. Το CD πουλιέται σε αντίτυπα που ο αριθμός τους ξεπερνάει κάθε προσδοκία, ο Στέλιος Ρόκκος αποκτά κοινό το οποίο όλο και αυξάνεται και τον ακολουθεί πιστά και μία λαμπρή καριέρα φαίνεται να ανοίγεται μπροστά του.

Η περίοδος 1997-1998 σηματοδότησε την άνοδο του Στέλιου Ρόκκου στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής. Την άνοιξη του 1997, κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Στο μάτι του κυκλώνα» και έγινε χρυσός σε μόνο έναν μήνα μετά από την κυκλοφορία του – και έπειτα, πλατινένιος. Την άνοιξη του 1998 κυκλοφορεί το CD single «Ένα βήμα πριν» με τέσσερα τραγούδια και μία απίστευτα πετυχημένη διασκευή του τραγουδιού «Να μ’ αγαπάς». Το CD έγινε πλατινένιο μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του, ενώ παράλληλα έμεινε στην κορυφή των πωλήσεων για έξι ολόκληρους μήνες. Με αλλεπάλληλες επιτυχίες και πρωτοφανή ρεκόρ πωλήσεων, ο Ρόκκος εδραίωσε τη θέση του ως ένας από τους πιο αγαπημένους και επιτυχημένους καλλιτέχνες της Ελλάδας.

Το 2015 ο Στέλιος Ρόκκος, διανύει μια από τις καλύτερες φάσεις στα επαγγελματικά. Κυκλοφορεί το νέο του κομμάτι «Ζω Μεγάλες Στιγμές» και το τραγούδι μουσικά υπογράφει ο ίδιος, ενώ τους στίχους η Sunny Μπαλτζή. Το 2020 ο Στέλιος Ρόκκος επιστρέφει πιο ερωτικός από ποτέ και παρουσιάζει το «Δεν Φοβήθηκα», τη νέα του επιτυχία που κυκλοφορεί, μαζί με music video, από την Panik Platinum! Πρόκειται για ατμοσφαιρική μπαλάντα, σε μουσική και στίχους φυσικά του ίδιου, που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας των προηγούμενων μηνών και μέσα από αυτήν κάνει μια κατάθεση ψυχής για την αγάπη.

Ως τραγουδοποιός έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Νομικός, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Βλάσσης Μπονάτσος και η Λιζέτα Νικολάου. Οι ζωντανές του εμφανίσεις είναι επίσης πολύ επιτυχημένες. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους Τόλη Βοσκόπουλο, Γιάννη Πάριο, Πασχάλη Τερζή, Γιώργο Μαργαρίτη, Βασίλη Καρρά, Αντώνη Ρέμο, Γιάννη Πλούταρχο, Νατάσσα Θεοδωρίδου κ.α. το 2002 συνεργάστηκε επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης Σέρβο συνθέτη Goran Bregović. Το 2019 συμμετείχε στην επετειακή συναυλία για τον Χρήστο Νιοκολόπουλο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές.

Με 30 και πλέον χρόνια καριέρας, ο Ρόκκος είναι ένας καλλιτέχνης με φανατικό κοινό. Πάντα αληθινός κι αυθεντικός, ευθύς και ροκ τύπος έχει αγαπηθεί όσο ελάχιστοι τραγουδιστές της γενιάς του.