ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
12 Feb.

Το γλυκό κεντρί της επιτυχίας των ΜΕΛΙSSES.

Ο Χρήστος Μάστορας κατάγεται από την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, και πιο συγκεκριμένα από το Βοδινό Δρόπολης, ένα χωριό της ελληνικής μειονότητας πάνω από τα σύνορα. Ενώ ήταν μαθητής ακόμη άρχισε να ασχολείται με την μουσική, ηχογραφώντας σε κασέτες τραγούδια των Πυξ Λαξ και έχοντας ως έμπνευση τον τραγουδιστή των Metallica, της αγαπημένης του μπάντας. To 2008 δημιουργούν μαζί με τον Θάνο, τον Ιάκωβο, τον Παντελή και τον Ιάκωβο ένα συγκρότημα που θα φέρει την ελληνική μουσική πιο κοντά στο σήμερα. Το όνομα ΜΕΛΙSSES προέκυψε από ένα τυχαίο γεγονός, που αποδείχθηκε καρμικό. «Ήμασταν όλα τα μέλη του γκρουπ στο Θησείο και πίναμε ρακόμελα. Κάποια στιγμή, περνάει ένας τύπος και φωνάζει “εδώ τα καλύτερα μέλια, από τις καλύτερες μέλισσες!” Ένας από εμάς τσίμπησε την ατάκα κι έριξε την ιδέα στο τραπέζι να βγάλουμε το συγκρότημα MEΛΙSSES», έχει διηγηθεί σε συνέντευξή του ο Μάστορας.

Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο «Μυστικό» κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2010 και «έσπασε… ταμεία»! Έγινε χρυσός μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες και πλατινένιος μέσα σε λίγους μήνες κι όλοι αναγνωρίζουν πως το συγκρότημα φέρνει κάτι… νέο και φρέσκο στην ελληνική δισκογραφία. Συμπεριελάμβανε 12 τραγούδια με σύγχρονες μελωδίες, ξεσηκωτικό ρυθμό αλλά και όμορφες μπαλάντες, όπως το κομμάτι «Κινέζος» -με το οποίο συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό της Eurovision- αλλά και τα «Lonely Heart», «Επικίνδυνα Φιλιά»  κ.α., που τραγουδάμε μέχρι και σήμερα. Το συγκρότημα απέσπασε τότε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη στα Mad Video Music Awards και άρχισε να καθιερώνεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή της ελληνικής μουσικής σκηνής. Το δεύτερο άλμπουμ «Άκου» έρχεται ένα χρόνο μετά, γίνεται χρυσό και το «Σαν σκιά» το νέο αγαπημένο χιτ.

Το 2013 θα κυκλοφορήσουν δύο από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα επιτυχίες τους, τα τραγούδια “Έλεγες” και “Η μόνη επιλογή” και θα βραβευτούν από τα MAD VMA με το βραβείο του καλύτερου συγκροτήματος. Η επόμενη μεγάλη στιγμή τους θα έρθει το 2015, την χρονιά δηλαδή που το νυχτερινό κέντρο BOX ATHENS θα ανοίξει τις πόρτες του για το συγκροτημα, καθιερώνοντας το το live clubbing και συνδέοντας το πρόγραμμα των τραγουδιστών με τις μουσικές επιλογές των DJs. Το καλοκαίρι του 2018, οι ΜΕΛISSES διασκευάζουν μια μεγάλη επιτυχία των Πυξ Λαξ, το κομμάτι “Γιατί” που κυκλοφόρησε το 1993 και μουσικά και στιχουργικά το υπογράφει ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Παρέμεινε 10 συνεχόμενες εβδομάδες no1 τόσο στο ελληνικό airplay chart όσο και στη μικτή κατάταξη, θέση στην οποία βρέθηκε και την πρώτη εβδομάδα του 2019.  Παράλληλα, στο ετήσιο ελληνικό Top200 IFPI Airplay Chart της ίδιας χρονιάς, οι ΜΕΛISSES κατέλαβαν τέσσερις θέσεις με τα «Είμαι Αλλού», «Γιατί», «Το Κρυφτό» και «Το Κύμα».

To 2020 είναι μία ακόμη χρονιά που οι MEΛΙSSES βρέθηκαν στην κορυφή του ετήσιου ραδιοφωνικού ελληνικού airplay. Το «Μισή Καρδιά» κυριάρχησε στην 1η θέση για 16 συνεχόμενες εβδομάδες ενώ το επόμενο άλμπουμ τους «Duets», που κυκλοφορεί το 2021 είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Σ’ αυτό συναντούν 11 καλλιτέχνες, συμπράξεις που μας συμπαρασύρουν σ’ ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με 24 ντουέτα-έκπληξη. Συγκεκριμένα, οι Toquel, Θέμης Αδαμαντίδης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Καίτη Γαρμπή, Σταμάτης Γονίδης, Κομπανία Βέρδη, Μαντώ, Δημήτρης Μπάσης, Aναστάσιος Ράμμος, Μπάμπης Στόκας και Τάμτα μαζί με το δημιουργικό «κεντρί» του συγκροτήματος χαρίζουν τραγούδια που ξέρουμε κι αγαπάμε, μέσα από νέο ήχο και φρέσκια ματιά.

«Οι MEΛΙSSES δημιουργήθηκαν με έναν και μοναδικό σκοπό: να κάνουμε δικά μας τραγούδια» θα δηλώσει ο Χρήστος Μάστορας σε συνέντευξή του κι αυτό συνεχίζουν να κάνουν μέχρι και σήμερα. Ποιοτική ποπ μουσική με όμορφους στίχους, ρομαντικούς και σύγχρονους.