ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
03 Dec.

U2 – Κυκλοφόρησε το album τους “Songs of Experience”!

Οι U2 πειραματίζονται και μας παρουσιάζουν έναν δίσκο απόλυτα διαφορετικό από τους προηγούμενους. Προσεγγίζοντας με κάθε τρόπο την νέα μουσική σκηνή, η οποία επικεντρώνεται στον ηλεκτρονικό ήχο, την χρήση synths και τον επιδέξιο συνδυασμό μουσικών ειδών, το θρυλικό συγκρότημα από την Ιρλανδία μοιράζεται με το κοινό το follow-up album του “Songs of Innocence”, με τίτλο “Songs of Experience”.

Ευρηματικοί τίτλοι τραγουδιών, ιδιαίτερες ερμηνείες και δεκατρία συνολικά τραγούδια είναι όλα όσα περιλαμβάνονται στον εν λόγω δίσκο. Η επίσημη κυκλοφορία του ορίστηκε και πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2017, μέσω της Interscope και Universal Canada. Μπορείς να βρεις το “Songs of Experience” στην αναλογική του μορφή, στη μορφή βινυλίου, αλλά και να το ακούσεις ψηφιακά μέσω των διαφόρων πλατφορμών.

Ιδιαίτερο καθώς είναι βλέπουμε ήδη από το εξώφυλλο του δίσκου την διαφορετικότητά του, μιας και σε αυτό παρουσιάζονται η κόρη του Bono, Eli, και ο γιος του Edge, Sian να κρατιούνται χέρι χέρι. Έτσι και ο τίτλος του δίσκου δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από πρωτοποριακός. Συγκεκριμένα το “Songs of Experience” έχει παρθεί από μία συλλογή ποιημάτων του William Blake, όπως ακριβώς και το προηγούμενο album τους, “Songs of Innocence”. Η συλλογή ποιημάτων φέρει ως τίτλο “Songs of Innocence and of Experience”.

Μπορεί ο δίσκος να άργησε ένα χρόνο να κυκλοφορήσει από τον αρχικό προγραμματισμό του, ωστόσο η κατάλληλη στιγμή ήρθε και το πρώτο single από τον δίσκο, “You’re the Best Thing About Me” ακούστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, με τον Bono να γεμίζει με θετικά συναισθήματα την καρδιά μας. Τα μουσικά ‘παραστρατήματά’ τους εξαφανίζονται ένα ένα ακούγοντας τις μελωδίες από το νέο τους project και το “The Blackout”, ενδέκατο σε σειρά τραγούδι από την επίσημη tracklist, είναι εδώ άκρως δυναμικό, με το μπάσο και ηχοχρώματα από κιθάρες να κρατούν τον ρυθμό του.

Τραγούδι που θυμίζει live ηχογράφηση, άκρως σκληροπυρηνικό και άψογο σε ρυθμό και τα φωνητικά του Bono είναι το “American Soul”. Ξεφεύγοντας από τη mainstream pop-rock κουλτούρα κι επανερχόμενοι στις μουσικές τους ρίζες, οι U2 προσέφεραν απλόχερα το “Red Flag Day”. Το “Love Is Bigger Than Anything In This Way” ‘φωνάζει’ από μακριά πως το κοινό χρειάζεται μία live εμφάνιση των U2 για να απολαύσουν την μελωδική αυτή μπαλάντα, που κάθε άλλο παρά υποτονική είναι. Την standard edition του album αποφασίζουν να ‘κλείσουν’ με τον πιο επιδέξιο τρόπο, προτείνοντας το τραγούδιβ, μία ήπιων τόνων σύνθεση, με τα φωνητικά του Bono να υπερνικούν τις νότες των μουσικών οργάνων.

Ένας ολοκληρωμένος δίσκος από κάθε δυνατή άποψη, με εκπλήξεις που προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα είναι πλέον εδώ για να τον απολαύσουμε αβίαστα…

Tracklist:

 1. «Love Is All We Have Left»

 

 1. «Lights of Home»

 

 1. «You’re the Best Thing About Me»

 

 1. «Get Out of Your Own Way»

 

 1. «American Soul»

 

 1. «Summer of Love»

 

 1. «Red Flag Day»

 

 1. «The Showman (Little More Better)»

 

 1. «The Little Things That Give You Away»

 

 1. «Landlady»

 

 1. «The Blackout»

 

 1. «Love Is Bigger Than Anything in Its Way»

 

 1. «13 (There Is a Light)»

Deluxe edition bonus tracks

 

 1. «Ordinary Love» (Extraordinary Mix)

 

 1. «Book of Your Heart»

 

 1. «Lights of Home» (St Peter’s String Version)

 

Deluxe edition (CD) additional bonus track

 

 1. «You’re the Best Thing About Me» (U2 vs. Kygo)

 

Πηγή: www.soundarts.gr