ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
03 Sep.

Οι θρυλικοί ΑBBA επιστρέφουν μετά από 40 χρόνια!

Οι ABBA πραγματοποιούν την πολυ-αναμενόμενη δισκογραφική επιστροφή με δύο ολοκαίνουρια τραγούδια και προαναγγέλουν ένα νέο album

Μετά από χρόνια καθυστέρησης και αμέτρητα teasers στα κοινωνικά μέσα, οι ABBA επανενώθηκαν επίσημα, ανακοινώνοντας το νέο album τους με τίτλο “Voyage” που προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου.

Αν και το σουηδικό pop συγκρότημα τραγούδησε το “Me and I” σε ένα ιδιωτικό γκαλά το 2016 -η πρώτη τους κοινή εμφάνιση από το 1986- τώρα πραγματοποιούν την πρώτη τους επίσημη επανένωση μετά από 40 χρόνια. Πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, κυκλοφορούν την μπαλάντα “I Still Have Faith In You” και το disco “διαματάκι” “Don’t Shut Me Down”.

Επιπλέον, οι ABBA θα πραγματοποιήσουν μια ψηφιακή συναυλία στις 27 Μαΐου 2022 -την οποία ανακοίνωσαν για πρώτη φορά το 2016. Το “Abba Voyage” δημιουργήθηκε μέσω της Industry Light & Magic του George Lucas και θα πραγματοποιηθεί στην αρένα του Queen Elizabeth Olympic Park στο Λονδίνο. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Σεπτεμβρίου.

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάναμε μαζί μουσική», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του. «Σχεδόν 40 χρόνια, στην πραγματικότητα. Κάναμε ένα διάλειμμα την άνοιξη του 1982 και τώρα αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να το τελειώσουμε. Λένε ότι είναι ανόητο να περιμένουμε περισσότερα από 40 χρόνια μεταξύ των albums, οπότε ηχογραφήσαμε τη συνέχεια του “The Visitors”. Απλώς το ονομάζουμε “Voyage” και πραγματικά πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά».

«Είναι δύσκολο να πω τι ήταν το πιο χαρούμενο πράγμα για μένα από αυτό το έργο», είπε ο Andersson. «Αν είναι η εμπλοκή στη δημιουργία της συναυλίας μαζί με όλους τους άλλους ή η επιστροφή μας στο studio ξανά μετά από 40 χρόνια. Νομίζω ότι το να ακούς τη Frida και την Agnetha να τραγουδούν ξανά, είναι δύσκολο να το χάσει κανείς». Η Anni-Frid Lyngstad πρόσθεσε: “Οι πρώτες συνεδρίες το 2018 ήταν τόσο διασκεδαστικές και όταν ο Benny τηλεφώνησε και ρώτησε αν θα σκεφτόμουν να τραγουδήσω περισσότερο, πήδηξα απ’την χαρά μου!”.

ABBA – I Still Have Faith In You

ABBA – Don’t Shut Me Down