ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
02 Mar.

Happy Birthday Chris Martin!

Ο Christopher Anthony John “Chris” Martin γεννήθηκε σαν σήμερα 2 Μαρτίου το 1977. Eίναι Βρετανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πολυ-instrumentalist, ο οποίος είναι ο τραγουδιστής, πιανίστας, κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Coldplay.

Γεννημένος στο Whitestone, κοντά στο Exeter στο Devon, ο Martin πήγε στο University College του Λονδίνου όπου σχημάτισε μια ροκ μπάντα με τον Jonny Buckland το 1996 που ονομάστηκε Pectoralz, το οποίο τελικά μετονομάστηκε σε Coldplay το 1998.

Ο Martin, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Coldplay, πέτυχε την παγκόσμια φήμη με την κυκλοφορία του single “Yellow” του συγκροτήματος το 2000, ένα τραγούδι που επίσης κέρδισε το συγκρότημα το πρώτο βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Rock Song. Το συγκρότημα κέρδισε επίσης κριτική και πολλά βραβεία για τα επόμενα album τους, όπως το “A Rush of Blood to the Head” και το “Viva la Vida”, κερδίζοντας ένα βραβείο Grammy για τους δύο και ένα βραβείο Brit για το πρώτο.

Οι Coldplay έχουν πουλήσει πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τους έναν από τους καλύτερους μουσικούς καλλιτέχνες στον κόσμο. Ένας από τους κορυφαίους μουσικούς στο βρετανικό λαϊκό πολιτισμό, ο Μάρτιν εμφανίστηκε στον κατάλογο του Debrett το 2017 με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.