ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
||
23 Mar.

Ringo Starr: Ο ντράμερ των Beatles χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα William!

Ο πρώην ντράμερ των Beatles, Ringo Starr, χρίστηκε ιππότης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τον πρίγκιπα William.

Ο 77χρονος μουσικός από το Λίβερπουλ που τώρα ζει στο Λος ‘Αντζελες τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική, καθώς το όνομά του περιλαμβανόταν φέτος στη λίστα Τιμών της Πρωτοχρονιάς της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Από το 1988, ο Starr ως «Σκαθάρι» ανήκει στο Rock and Roll Hall of Fame, μια τιμητική διάκριση για τους καλλιτέχνες του rock n’ roll, και το 2015 τιμήθηκε ξανά με τον ίδιο τίτλο για τη σόλο καριέρα του μετά τη διάλυση του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος.

Mandatory Credit: Photo by REX/Shutterstock (9471457q)
Sir Ringo Starr with his Knighthood
Investitures at Buckingham Palace, London, UK – 20 Mar 2018

Σημειώνεται πως ο Paul McCartney  χρίστηκε ιππότης πριν από 21 χρόνια, ενώ η χθεσινή τελετή πραγματοποιήθηκε 53 χρόνια μετά τη βράβευση των Beatles με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1965 από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στη χθεσινή τελετή, ο Ringo συνοδευόταν από τη σύζυγό του Barbara Bach στα Ανάκτορα. Χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα William που ένστολος ακούμπησε το σπαθί του στον ώμο του Starr, δίδοντάς του τον τίτλο του «Sir».

«Δεν ξέρω πώς να κάνω χρήση του τίτλου αυτού σωστά», είπε την ώρα που έδειχνε το παράσημό του ο Sir Richard Starkey σε δημοσιογράφο του BBC μετά την τελετή, «αλλά περιμένω εσείς να κάνετε χρήση αυτού».