ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
04 Mar.

Σταρ ίσον Σάκης.

Ένας κορυφαίος σταρ, ένας εμβληματικός καλλιτέχνης με λαμπρή πορεία και μεγάλο αριθμό θαυμαστών που τον ακολουθούν πιστά, ο Σάκης Ρουβάς αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ελλάδα.

To 1991, ένα παιδί 19 ετών από την Κέρκυρα ξεκινούσε τις πρώτες του εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Show Center (αργότερα μετονομάστηκε σε Fantasia). Λίγους μήνες αργότερα, ενώ τον είχε ήδη γνωρίσει ο γνωστός στιχουργός Γιώργος Παυριανός και ο ποπ συνθέτης Νίκος Τερζής και είχε μπει «στις ράγες» το δισκογραφικό του ντεμπούτο, ο Ρουβάς εμφανιζόταν στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας το κομμάτι «Παρ’τα». Παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση είχε βγει δεύτερος. Κάπου εκεί ξεκινά και μια μεγάλη πορεία που θα ορίσει το τι σημαίνει σούπερ σταρ, στην Ελλάδα.

Το 1994 συναντάει τον Νίκο Καρβέλα και κυκλοφορεί από την PolyGram Records το άλμπουμ «Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας» που γνωρίζει τεράστια απήχηση από τον κόσμο και γίνεται No1 στα airplay των ραδιοφώνων εκείνης της εποχής. Η επιτυχία για τον Σάκη Ρουβά συνεχίζεται με την κυκλοφορία του δίσκου «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» το 1996 σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα ενώ το 1998 υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία της Minos – EMI, μια δισκογραφική συνεργασία που άντεξε στον χρόνο (και διαρκεί μέχρι και σήμερα) και κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο «Κάτι από μένα».

Το 1999 ο Σάκης στρέφει όλα τα βλέμματα επάνω του με τον δίσκο «21ος Ακατάλληλος», που συμπεριλαμβάνει τη μεγάλη επιτυχία «Άντεξα» σε μουσική του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και στίχους του Στράτου Διαμαντή. Το 2002 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο «Όλα καλά» (που έγινε κι αγγλόφωνη διεθνής επιτυχία) ενώ το 2003 το άλμπουμ του με τίτλο «Τον χρόνο σταματάω» κυκλοφορεί και τον εκτοξεύει στα charts -κάνοντας τον Ρουβά τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες εγχώριες πωλήσεις μαζί με τη Δέσποινα Βανδή. Το 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Σ’ έχω ερωτευθεί» και γίνεται χρυσός σε μόνο λίγες ημέρες ξεπερνώντας τις 30.000 πωλήσεις. Το 2006 θα κάνει την έκπληξη και θα κυκλοφορήσει τον δίσκο «Υπάρχει αγάπη εδώ» που περιλαμβάνει και την επιτυχία «Όλα γύρω σου γυρίζουν».

Εχει συμμετάσχει δυο φορές στη Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα, μία το 2004 με το κομμάτι «Shake it» σε μουσική και στίχους του Νίκου Τερζή κατακτώντας την 3η θέση (την υψηλότερη μαζί με το “Die for you” για την Ελλάδα μέχρι κι εκείνη την χρονιά στον θεσμό) και μία με το κομμάτι «This is our night» σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Κοντόπουλου κατακτώντας την 9η θέση.

Το 2010 εξακολουθεί να κάνει δισκογραφικές δουλειές και επιτυχίες με τον δίσκο «Παράφορα». Από το 2011 έως 2020 έχει κυκλοφορήσει πολλά digital single τα οποία δεν συμπεριληφθεί σε κάποιο δίσκο ενώ το 2021 σηματοδοτεί την μουσική συνάντησή του ξανά με τον Φοίβο, με πρώτο single την δυναμική ερωτική μπαλάντα με τίτλο «Υπεράνθρωπος». Το άλμπουμ «Στα καλύτερά μου» ακολουθεί και ενθουσιασμός και η ανυπομονησία του κοινού βρίσκονται στα ύψη, καθώς πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Σάκη Ρουβά περίπου 11 χρόνια μετά το άκρως επιτυχημένο «Παράφορα».

Η πολυτάλαντη προσωπικότητά του Ρουβά έχει αναδειχθεί μέσα από την πλούσια πορεία του στη μουσική, το θέατρο, το αρχαίο δράμα, τον κινηματογράφο και τη συμμετοχή του σε δημοφιλή τηλεοπτικά και μουσικά shows. Παράλληλα, ο Σάκης Ρουβάς παραμένει αφοσιωμένος στο κοινωνικό έργο μέσα από την ενεργή συμμετοχή του σε σημαντικούς οργανισμούς και πρωτοβουλίες για τη στήριξη παιδιών που το έχουν ανάγκη και την προστασία του περιβάλλοντος.