ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
||
05 Apr.

Είμαστε ο κόσμος!

Σαν σήμερα το 1986 και ώρα 3:50 μετά μεσημβρίας (ήταν Μεγάλη Παρασκευή τότε), πάνω από 8000 ραδιοφωνικοί σταθμοί παγκοσμίως μεταδίδουν ένα τραγούδι!

Ένα τραγούδι που γίνεται και πάλι επίκαιρο αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει ανά το παγκόσμιο με το κορωνοϊό.

Το «We Are the World» είναι ένα συμβολικό τραγούδι που γράφτηκε από τον Michael Jackson και τον Lionel Richie, με τη παραγωγή να φέρει την υπογραφή του μεγάλου Quincy Jones.

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του ύμνου, ανήκει στον τραγουδιστή και ακτιβιστή Harry Belafonte, ο οποίος εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός Super Group από 45 καλλιτεχνες, με στόχο τη φιλανθρωπική βοήθεια των θυμάτων του λιμού που μάστιζε την Αφρική.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις του We Are The World ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 1985 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού στην ηχογράφηση συμμετείχαν μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες: 

Billy Joel, Cyndi Lauper, Huey Lewis, Kenny Logins, Bette Midler, Willie Nelson, Jeffery Osborne, Steve Perry, The Pointer Sisters, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Dionne Warwick, Stevie Wonder, Dan Aykroyd, Harry Belafonte, Lindsey Buckingham, Kim Carnes, Ray Charles, Bob Dylan, Sheila E., Bob Geldof, Hall and Oates, James Ingram, Jackie Jackson, LaToya Jackson, Marlon Jackson, Michael Jackson, Randy Jackson, Tito Jackson, Al Jarreau και Waylon Jennings

Ο συνολικός αριθμός των τεχνικών (φώτα, ήχος, video) που συμμετείχαν στην παραγωγή ξεπέρασαν τους 150.

Η ημέρα της μαζικής ηχογράφησης, ορίστηκε η Δευτέρα 28 Ιανουαρίου του 1985 στα στούντιο A&M στο Hollywood. Ήταν η ημέρα διεξαγωγής των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων, ωστόσο ο Michael Jackson αρνήθηκε να παραστεί, προκειμένου να βρίσκεται από νωρίς στο στούντιο εγγραφής, όπως και έγινε. Ηχογράφησε μόνος του έναν τελικό “οδηγό”, ώστε να βοηθήσει τον Quincy Jones στο συντονισμό της ομάδας.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι καλλιτέχνες, μερικοί από αυτούς, όπως η Cyndi Lauper, η Tina Turner και ο Lionel Richie, κατευθείαν από την τελετή των μουσικών βραβείων και άλλοι, όπως ο Paul Simon και ο Bruce Springsteen, κατευθείαν από το εξωτερικό.

Τελικά η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το We Are The World κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου του 1985, κατέγραψε περισσότερες από 20 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο, κέρδισε 3 βραβεία Grammy, ένα American Music Award και ένα People’s Choice Award.

Τα συνολικά έσοδα που εισπράχθηκαν έφτασαν τα 63 εκατομμύρια δολάρια τα οποία και δόθηκαν για ανθρωπιστική βοήθεια στην Αφρική.