ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
04 Jun.

Η Χάρις Αλεξίου αποσύρεται από το τραγούδι- Η εξομολόγηση για τη δύσκολη απόφαση

Η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε τη δύσκολη απόφαση να αποχωρίσει από το τραγούδι, εξηγώντας ότι δεν μπορεί πια να τραγουδήσει όπως παλιά.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια έκανε τη συγκλονιστική εξομολόγηση για τη δύσκολη απόφασή της στην εκπομπή «Η κατάλληλη ώρα» του Φώτη Απέργη, στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Περιέγραψε πώς είπε στον εαυτό της «δεν σου αξίζει να συνεχίσεις», γιατί ήθελε να σεβαστεί αυτά που έχει πετύχει έως τώρα.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δεν πάει η φωνή μου πια, δε με ακούει η φωνή μου και είπα ότι είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό», είπε η Χάρις Αλεξίου.

Περιέγραψε ότι όταν έκανε το «Χειρόγραφο» είχε ήδη πρόβλημα με τη φωνή της. «Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο, στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση, ότι “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Βεβαίως το έβαλα κάτω είπα “εσύ τραγουδάς 50 χρόνια τώρα, τα έζησες όλα, επιτυχίες, πήρες χαρά”», εξομολογήθηκε η ερμηνεύτρια.

«Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να της έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος», παραδέχθηκε. «Έκανα και μαθήματα. Δεν είπα θα το παλέψω, θα αγωνιστώ. Είπα ότι υπάρχει μια φυσική φθορά σε όλα τα πράγματα. Μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε αποκαλύπτοντας τις σκέψεις της.

Η απόφαση όμως αφορά και τη δημιουργία των τραγουδιών, δηλώνοντας πως το επικείμενο ντουέτο ήταν- μάλλον- ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι. «Όχι δεν γράφω», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εξήγησε: «Νομίζω αν γράψω, θα περάσει κάποιος χρόνος. Γιατί αυτόματα, όταν πάω να γράψω ένα τραγούδι, μου βγαίνει να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;».

Πηγή: Lifo