ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
31 May.

Κυκλοφόρησε το νέο album της Lady Gaga με τίτλο «Chromatica»

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Μαΐου 2020
  • Εταιρεία: Streamline, Interscope Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release, Cassette
  • Παραγωγή: Axwell, BloodPop, Burns, Lady Gaga, Morgan Kibby, Klahr, Liohn, Madeon, Skrillex, Tchami
  • Singles από το “Chromatica”:
  1. “Stupid Love” Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2020
  2. “Rain on Me” Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2020
 

Το πολυ-αναμενόμενο κι έκτο κατά σειρά studio album της κυκλοφόρησε η πολυβραβευμένη Stefani Joanne Angelina Germanotta, κατά κόσμον Lady Gaga. Οι θαυμαστές της κι ολόκληρη η μουσική βιομηχανία ανέμενε εδώ και καιρό για αυτή την κυκλοφορία, η οποία τελικά έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 29 Μαΐου, υπό τον τίτλο “Chromatica”. Μπορεί η αναβολή της αρχικής κυκλοφορίας του δίσκου να υπέβαλε το κοινό της σε αμφιβολίες, ωστόσο η Gaga δεν το απογοητεύει ποτέ. Υπό την επιμέλεια των AxwellBloodPopBurnsMorgan KibbyKlahrLiohnMadeonSkrillex και Tchami στην παραγωγή, ο δίσκος περιλαμβάνει συνολικά 16 μοναδικές κι ως επί το πλείστον dance-pop δημιουργίες, όπως μας έχει συνηθίσει η τραγουδίστρια όλα αυτά τα χρόνια.

Εμφανώς ανανεωμένη κι έχοντας στο πλευρό της μία έμπειρη ομάδα, η Lady Gaga -που όλοι κάποια στιγμή αγαπήσαμε- μοιάζει να έχει ωριμάσει ακόμη περισσότερο κι από τον δίσκο της “Joanne” με την πάροδο του χρόνου. Η mainstream pop μουσική σκηνή έφτιαξε πρόσφορο έδαφος για να υποδεχτεί τραγούδια, όπως τα “Alice”, “Rain On Me” και “Stupid Love” με την τραγουδίστρια να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μπορεί να synths να είναι έντονα πολλές φορές, όπως στο τραγούδι “Fun Tonight”, η Gaga όμως βρίσκει τον χώρο που της χρειάζεται για να αναδείξει το ερμηνευτικό της ταλέντο. Σε δηλώσεις της η τραγουδίστρια ανέφερε: “Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνω τον κόσμο να χορέψει και να χαμογελάσει. Θέλω να κυκλοφορήσω έναν δίσκο που θα προκαλέσει τον κόσμο να αποκτήσει ξανά χαρά ακόμη και στις πιο θλιβερές στιγμές… Εάν πονάς κι ακούς αυτή τη μουσική, απλώς να ξέρεις πως γνωρίζω πως μοιάζει να πονάς. Και ξέρω πώς είναι να μην το αφήσεις να καταστρέψει τη ζωή σου”.

Μέσω του “911” η Lady Gaga είναι σαν πηγαίνει για λίγο στο παρελθόν, θυμίζοντάς μας τραγούδια της όπως το “Poker Face”. Ο ηλεκτρονικός ήχος αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του, ωστόσο με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως δεν μπορεί να ξεπεράσει σε επιτυχία το “Alice”. Η Lady Gaga δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να χορέψεις μέσα από την εν λόγω dance-pop επιτυχία της.

Μία από τις εκπλήξεις κι ένα από τα highlights του δίσκου “Chromatica” είναι το τραγούδι “Rain On Me”. Στο πλευρό της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού συναντάμε το έτερο A-List όνομα της παγκόσμιας, μουσικής σκηνής, την Ariana Grande. Μπορεί ορισμένες στιγμές το music video του τραγουδιού να φαντάζει πιο ενδιαφέρον από το ίδιο το τραγούδι, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία αναπάντεχη, ανερχόμενη επιτυχία. Το “Stupid Love”, λοιπόν, το οποίο απολαμβάνουμε ως το τρίτο τραγούδι της επίσημης tracklist του δίσκου δικαίως αποτέλεσε το lead single αυτού. Η Lady Gaga αφήνει μέσω αυτού για ακόμη μία φορά το προσωπικό της αποτύπωμα, χωρίς να χάνει ίχνος από το pop ταμπεραμέντο της.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο δίσκος είναι χωρισμένος σε τρία νοητά μέρη, τα οποία ορίζονται από τις instrumental δημιουργίες “Chromatica I”“Chromatica II” και “Chromatica III”. Το highlight του τρίτου μέρους, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το τραγούδι “Sine from Above”, στα φωνητικά του οποίου συναντούμε τον θρυλικό Elton John. Όπως η ίδια η τραγουδίστρια έχει δηλώσει, ο Elton John είναι ο μέντοράς της, ενώ ακόμη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην (ανοδική) πορεία της στη μουσική.

Σίγουρα, ο δίσκος “Chromatica” είναι μία ακόμη “δυνατή” δουλειά της Lady Gaga, η οποία βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας εντυπωσιάσει!

 
 

Art Cover:

 
 
 

Tracklist:

 

1. “Chromatica I” – 1:00

2. “Alice” – 2:57

3. “Stupid Love” – 3:13

4. “Rain on Me” (with Ariana Grande) – 3:02

5. “Free Woman” – 3:11

6. “Fun Tonight” – 2:53

7. “Chromatica II” – 0:41

8. “911” – 2:52

9. “Plastic Doll” – 3:41

10. “Sour Candy” (with Blackpink) – 2:37

11. “Enigma” – 2:59

12. “Replay” – 3:06

13. “Chromatica III” – 0:27

14. “Sine from Above” (with Elton John) – 4:04

15. “1000 Doves” – 3:35

16. “Babylon” – 2:41

Πηγή: www.soundarts.gr