ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
29 May.

Σαν σήμερα 29 Μαΐου του 1992, σχολείο απαγορεύει στους μαθητές του να ερμηνεύσουν το τραγούδι των Queen «We Are the Champions»

Σαν σήμερα, στις 29 Μαΐου του 1992, ο Donald Quinlan, διευθυντής του Sacred Heart School στο Clifton του New Jersey, ανησυχώντας ότι οι μαθητές ταυτίζονται με τον Freddie Mercury, ο οποίος πέθανε από τον ιό του AIDS λίγους μήνες νωρίτερα (24 Νοεμβρίου 1991), απαγορεύει στους μαθητές της 8ης τάξης, να ερμηνεύσουν το τραγούδι των Queen ’We Are the Champions’ στην τελετή αποφοίτησής τους.

Οι μαθητές του σχολείου δεν πείθονται από τις εξηγήσεις του σχολείου και καλούν προς υποστήριξη στη διαμαρτυρία τους, την ομάδα ACT UP (AIDS Coalition to Unleash Power), ενώ στη συνέχεια κατακλύζουν τον δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό «Ζ100» στη Νέα Υόρκη, για να αιτηθούν τη μετάδοση του τραγουδιού. Βρίσκοντας υποστήριξη και από μαθητές άλλων σχολείων, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το «We Are the Champions», γίνεται το νούμερο 1 σε ζήτηση τραγούδι στο ραδιοσταθμό.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ έκαναν αναφορά στο συμβάν, ενώ το MTV λίγες ημέρες αργότερα κάλεσε τους μαθητές, για να βρεθούν στο κοινό της εκπομπής  «Hangin’ with MTV».

Τελικά οι δράσεις και η επιμονή των μαθητών του Sacred Heart School, οδήγησαν στη νίκη! Νίκη που πυροδότησε την επανακυκλοφορία του ’We Are the Champions’ και του ‘We Will Rock You’ ως single.

Όπως είπε και ο Freddie Mercury, συνέχισαν να παλεύουν μέχρι το τέλος.

 

 Του Πέτρου Αθανασίου